Rusya NATO'dan füze kalkan teklifini aldı, Afganistan'da işbirliği sözü verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun ortak füze kalkanı ile ilgili teklifini aldıklarını ve eşitlik temelinde böyle bir sistemde yer alabile

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun ortak füze kalkanı ile ilgili teklifini aldıklarını ve eşitlik temelinde böyle bir sistemde yer alabileceklerini söyledi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Moskova temaslarını değerlendiren Lavrov, kendilerine sunulan teklifle ilgili çalışmalarda bulunacaklarını, ortak tehditlerin etkisiz hale getirilmesi için tarafların çıkarına olacak bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Medvedev'in Rasmussen'le görüşmesinde "Rusya eşitlik temelinde... ortak füze kalkanı ile ilgili sistemin kurulmasında yer alabilir" dediğini aktaran Lavrov, Afganistan'da işbirliğinin genişletileceğini söyledi. Lavrov açıklamasında, "Afganistan'da işbirliğimizi genişletiyoruz. Bu bizim ortak yaşamsal çıkarlarımıza uygun..." dedi.

Afganistan'a ilk askeri malzeme sevkıyatını gerçekleştiren Moskova'nın önümüzdeki dönemde askeri malzemelerin sevkıyatı konusunda Rusya demiryolları ve havayollarının kullanılmasına sıcak bakıyor. Afganistan polisinin eğitimine olumlu yanıt veren Moskova, doğrudan asker gönderme konusuna yeşil ışık yakmıyor. 1979'da bölgedeki işgalini sona erdirmek zorunda kalan Moskova, uyuşturucu trafiği ve terörle mücadelede işbirliğinin geliştirilmesinden yana.