Mhp'li Tankut 'Yüksek Hızlı Hat Projesi'ni Meclis'e Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, demiryollarında Yüksek Hızlı Hat Projesi'ne Adana'nın dahil edilmemesini Meclis gündemine taşıdı.

Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde "Çin ile Türkiye'nin imza altına aldığı sözleşmelerden biri olan Demiryolu İşbirliği Anlaşması projesinde hızlı tren uygulamaları içinde Adana güzergahının bulunmaması, bu ilimize yönelik büyük bir haksızlık ve adaletsizlik örneklerine bir yenisini daha eklemiş olmaktadır" dedi.
Projenin Ankara, Sivas, Erzincan, Kayseri, Kars, İzmir, İstanbul, Edirne, Trabzon, Sivas, Malatya, Elazığ, Eskişehir, Diyarbakır, Antalya ile Konya'yı kapsarken, buna mukabil Adana, Osmaniye, Hatay, Mersin gibi Doğu Akdeniz'deki limanlara ve Suriye kapısına doğrudan ya da dolaylı bağlantıları olan illerin hariçte tutulmasının büyük haksızlık olduğunu ifade eden Tankut şunları kaydetti:
"Öngörülen bu proje ile de Hükümetinizin Adana'ya yönelik negatif ayrımcılık uyguladığı yönündeki algılar daha da güçlenmiş bulunmaktadır. Netice itibarıyla, Adanalı vatandaşlarımız Hükümetinizin genelde Adana'ya yönelik bakış açısını değiştirmesini, özelde ise bu son yüksek hızlı hat projesine Adana'nın da dahil edilmesini beklemektedir"
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soruları şöyle:
"Çin ile yapılan Demiryolu İşbirliği Anlaşması kapsamında yüksek hızlı hat projesi içinde Adana neden bulunmamaktadır? Bunun haklı bir nedeni ve izahı var mıdır? Adana'ya yönelik bu son negatif ayrımcılık örneğini pozitife çevirme konusunda bir talimatınız olacak mıdır?"