'Halka arz seferberliğinin ikincisi Bursa'da gerçekleştirilecek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kur

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliği ile hazırlanan 'Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi', 23-24 Kasım'da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi, BTSO üyesi şirketlerin yanı sıra, bölge il ve ilçelerdeki sanayi ve ticaret odalarına kayıtlı şirketlerin üst düzey yöneticilerini aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, özel sermaye fonları, kurumsal yatırımcılar, danışman şirketler, hukuk firmaları gibi halka arz sürecinde yer alan kurum ve kuruluşlarla bir araya getirecek.

Katılımcılar, iki gün sürecek zirve boyunca düzenlenecek oturumlarda, özellikle aile şirketlerinde halka arzın önemi ve halka arz sürecine ilişkin yol haritası konusunda bilgilenme imkanı bulacak. Aynı zamanda aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, hukuk firmaları, kurumsal yatırımcılar ve sektörel derneklerin açacakları tanıtım stantlarında, yetkililerle birebir görüşme fırsatına sahip olacak.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, ilki geçen Mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilen zirvenin ikincisini Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa'da yapacak olmaları nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Şirketlerin halka açılarak sürdürülebilirliklerinin ve devamlılıklarının sağlanmasına ve hem sermaye piyasalarının hem de ülke ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmalarının önemine değinen Erkan, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönemde, Anadolu'nun diğer şehirlerinde de bu kapsamda toplantılar gerçekleştireceğiz. Zira Anadolu'daki şirketlerimizde halka arza karşı çekinceler ve yanlış izlenimler olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede, zirveye katılan tüm şirketler ve halka arzlarda rol oynayan diğer tüm katılımcılar için faydalı olacağına inandığımız 'Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi'nin, şirketlere sermaye piyasasının sunduğu fırsatları aktarmak açısından başarılı ve önemli bir dönüm noktası olmasını diliyoruz."