Avrupa'nın yedi ülkesinden gelen dernek yöneticileri Denizli'de inceleme yapıyor

Türkiye Uluslararası Sanat Eğitmenleri Derneği (USED)'nin davetlisi olarak yedi Avrupa ülkesinden Denizli'ye gelen 30 dernek yöneticisi, Belediye Başk

Türkiye Uluslararası Sanat Eğitmenleri Derneği (USED)'nin davetlisi olarak yedi Avrupa ülkesinden Denizli'ye gelen 30 dernek yöneticisi, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan USED Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Umut Hallaç, giderek çeşitlenen Avrupa'da sosyal uyumu sağlamak, çoğulculuğu geliştirmek, dayanışma, saygı, birarada yaşama bilincini oluşturma ve önyargıların yıkılmasını sağlama amacıyla kültürel entegrasyon projesini ortaya çıkardıklarını söyledi. Türkiye'nin koordinatör olmasından dolayı ilk toplantının burada yapıldığın ifade eden Hallaç, "Denizli, kültür etkinlikleri açısından bize ışık tutuyor. Bu nedenle gerek ulusal gerekse uluslararası kültürel etkinlikleri yerinde incelemek istedik. Bu projeyle ortak ülkelerde etkin iletişimin kurulmasını ve kültürel sınırların azaltılmasını hedefliyoruz." dedi.

İngiltere, Fransa, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İspanya ve Yunanistan'da kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren 30 dernek yöneticisini kabul eden Başkan Yardımcısı Çınar ise belediyenin sosyal ve kültürel alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kültürler arası diyaloğun geliştirilmesi adına belediyenin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Çınar, "Türkiye'nin en uzun soluklu uluslararası amatör tiyatro festivalini düzenliyoruz. Uluslararası Halk Dansları Festivali'yle kültürlerin kaynaşmasına katkı sağlıyoruz. Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivalimiz ise diğer etkinliklerimiz arasında yer alıyor. Çeşitli ülkelerden sanatçılar, festivale katılarak eserlerini Türkçe seslendiriyor. Buna ek olarak ulusal düzeyde birçok etkinliğimiz var. Dernek yöneticilerimizi festivallerimize davet ediyor ve aramızda görmekten büyük gurur duyacağımızı belirtiyorum." şeklinde konuştu. Şamil Çınar, daha sonra Avrupalı dernek yöneticilerine çeşitli hediyeler verdi.