Chp Genel Başkan Yardımcısı Oyan'ın Basın Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan, Wikileaks adlı internet sitesi tarafından açıklanan ABD belgeleri ile ilgili olarak, "Önemli olan, bunların resmi olması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan, Wikileaks adlı internet sitesi tarafından açıklanan ABD belgeleri ile ilgili olarak, "Önemli olan, bunların resmi olması. Bilinen şeylerin resmen ve Amerikan kaynaklarından ortaya konmuş olmasıdır. Bu aslında ABD'nin dünyadaki hegemonya kaybını daha da pekiştirecek sürece işaret ediyor" dedi.
Oyan, TBMM'de düzenlediği 'dış politika' konulu basın toplantısında, AK Parti'nin bu konuda önceki hükümetlerin başlattığı olumlu gelişmeleri önünde hazır bulduğunu belirterek, ancak AK Parti'nin 'Biz her şeyi yeniden oluşturuyoruz' anlayışını sergilediğini savundu. Oyan, füze kalkanı, Yunanistan ile karasularının yeniden belirlenmesi gibi konularda ise Dışişleri Bakanı tarafından bizzat bilgilendirme yapılması gerektiğini söyledi.
Wikileaks adlı internet sitesi tarafından açıklanan ABD belgeleriyle ilgili olarak da Oyan, "Çoğu malumun ilanı. Birçok şeyi zaten biliyorduk. Bunlar şimdi bir kez daha ortaya çıktı. Tabii bilinmeyenler var, ama bu bilinmeyenlerin bir kısmı magazin. Yani ben Azerbaycan'ın first lady'sinin güzellik ameliyatları geçirdiği ile şahsen ilgilenmiyorum. Belki bayanlar ilgilenebilir ama. Ama böyle bir şeyin bir haber değeri yok bizim için. Önemli olan, bunların resmi olması. Bilinen şeylerin resmen ve Amerikan
kaynaklarından ortaya konmuş olmasıdır. Bu aslında ABD'nin dünyadaki hegemonya kaybını daha da pekiştirecek sürece işaret ediyor" dedi.
Oyan, CHP kurultayının tarihine ilişkin bir soru üzerine ise, kurultay çağrısının genel başkan tarafından yapılacağını belirterek, bu konuda bilgisi olmadığını söyledi.