Konya Milletvekili Güçlü'den Projelerle İlgili Önemli Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Sami Güçlü, Konya'da gerçekleştirilecek olan çeşitli projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konya Milletvekili Güçlü'den Projelerle İlgili Önemli Açıklamalar
Konya'da yapılan eğitim ve sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Sami Güçlü, Konya'nın bir üniversite şehri olma konusunda yıllardır temennilerini dile getirdiklerini belirterek, "Bu konuda iki yıl içinde önemli adımlar attık. Bunlardan en önemlisi ise kurulacak 7 devlet üniversitesinden birisinin Konya Üniversitesi olmasıydı. Konya Üniversitesi kuruldu ve bu dönemlerde de rektör ataması gerçekleştirilecek. Bu üniversitemizin hayata geçmesiyle Konya dördüncü üniversitesine kavuşmuş olacak ve eğitim ve kültürüne uygun olarak Türkiye'nin en çok üniversiteye sahip illerinden birisi haline gelecek. Rektör ataması konusunda bu hafta içinde sayın Cumhurbaşkanımızın rektör atamasını gerçekleştirmesini bekliyoruz" dedi.
KONYA SAĞLIK KENTİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
Konya'ya yapılacak sağlık yatırımları konusuna değinen Güçlü, Konya'nın bir sağlık kenti olması yolunda önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Bu gelişmelerden ilki Beyhekim Hastanesi bünyesinde iki yeni hastanemizin yılbaşından itibaren hayata geçeceğidir. Bunlar Onkoloji ve Fizik-Tedavi Hastaneleri. Herkesin bildiği yeni Numune Hastanesi projesi konusunda da gelişmeleri halkımızla an ve an paylaştık. Son zamanlarda uygulama projesinin başlaması ve ihaleye çıkması aşamasında kısmi bir gecikme olmuştu. Bugünlerde bu problem aşıldı. Mimari projeyi yapan firma telif haklarından vazgeçti ve ihale sürecinde hazırlıklar devam ediyor. Yakın zamanda uygulama projesi ihaleye çıkacak ve 2 ay içinde bu konuda halkımız önemli gelişmelere şahitlik edecek" şeklinde konuştu.
KARATAY'A DEV SAĞLIK KOMPLEKSİ
Hükümet olarak Karatay bölgesine dev bir sağlık kompleksini kazandırmayı planladıklarını da dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, "Karatay'a 800 yataklı bir sağlık kompleksi kazandıracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Bu hastanenin 400'ü normal, 400'ü ise kadın-doğum bölümü olmak üzere dev bir sağlık tesisini Karatay'a ve Konya'ya kazandıracağız. Bu kompleks, kamu-özel teşebbüs işbirliğiyle farklı bir yöntemle ihale edilecek. Bununla ilgili ilanlar 26 Kasım'da Resmi Gazete'de, 27 Kasım'da ise ulusal gazetelerde yer aldı. Bugün ise uluslararası yayın yapan bazı yayın organlarında yayınlandı. Bu kompleks, 184 milyon liralık dev bir kompleks olacak. Karatay'a Adliye Sarayı, Karatay Üniversitesi ve yeni okulların yanında kazandıracağımız bu hastane bölgemize canlılık kazandıracak. Nüfus dağılımına bağlı olarak bölgede eksikliği hissedilen sağlık kurumuna da bölgemiz kavuşmuş olacak. İhale sürecinin ardından 36 aylık bir sürede hastanemizin tamamlanmasını hedefliyoruz." şeklinde ifade etti.