Anadolu'ya açılıp, KOBİ'lere mobil internetin nimetlerini anlatacak

Mobil iletişim firması Turkcell, Anadolu'da faaliyetlerini yürüten KOBİ'lerin ayağına giderek mobil internetin kullanımını ve faydalarını anlatacak. T

Mobil iletişim firması Turkcell, Anadolu'da faaliyetlerini yürüten KOBİ'lerin ayağına giderek mobil internetin kullanımını ve faydalarını anlatacak. Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, "Mobil ürün ve hizmetler Anadolu'da bulunan firmalar için önemli. Bu anlamda önümüzdeki 6 ay için muhtelif illerde 10 ayrı etkinliğe imza atacağız." dedi. Etkinlikler dahilinde illerde öne çıkan sektörlere mobil internetin önemi ve getirilerinden söz edeceklerini dile getirdi.

Emre Sayın konuyla ilgili Cihan'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesinin firmalar için bir fırsat olduğuna vurgu yaptı. Bunun yanında mobil internette bir ivme yakalandığından söz eden Sayın, "Elimizde un var, yağ var, şeker var. Helva yapmak gerek. Dolayısıyla firmalarımızın bu dalgayı yakalayıp dünya nezdinde rekabetçi olması, mobil internetten yararlanması gerekiyor. Kanaatim o ki Anadolu'da faaliyetlerini yürüten KOBİ'ler için bu daha önemlidir. Bundan ötürü muhtelif illere gidip ürünlerimizi anlatacağız." ifadelerini kullandı.

Ürün ve istihdam hedeflerine değinen Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, şunları kaydetti:

"Superonline'a yaptığımız yatırımlarla sene sonu itibari ile Türkiye'de 25 bin kilometre fiber ağa sahip olacağız. Bu neredeyse sonsuz hızda ve kapasitede bir internet erişimi, veri erişimi demektir. Bu Network'ü biz firmalara da sunuyoruz. Firmaları fiber optik ile internete bağlıyoruz, üstüne mobil teknolojileri kuruyoruz. Firmaları ileri taşımak adına sabit erişimde olsun, mobil internette olsun ya da her ikisinde pek çok ürün ve hizmeti sunacağız.

Anadolu'ya yönelik istihdam hamlesi de devam ediyor. Bu deneye Erzurum'da başladık. Çağrı merkezi şehirde önemli bir güç oldu. Diğer sektör ve firmalara da örnek oldu ki, bir iki banka ve büyük firma da buraya yatırım yaptı. Hemen ardından Diyarbakır'a çağrı merkezi açtık. Burada 500 e yakın çalışanla bir numaralı işveren konumundayız. Şimdi Eskişehir'e yatırım yapıyoruz. Değişik illere çağrı merkezi kurduğumuz gibi bin 200'e yakın satış ekibimizle Anadolu'nun en ücra köşelerine gidiyoruz."

İnternetin insanları birbirine bağlayan bir teknoloji olduğuna işaret eden Emre Sayın, uygulamanın mobil hale gelmesinin yer ve zaman sınırını ortadan kaldırdığını belirtti. Sayın, bir sonraki adımın ise internetin daha büyük bir sürate ulaşması ve bunun yaratacağı değişiklikler olacağını sözlerine ekledi.