Terör örgütünün kuruluş yıldönümü için Lice'de toplandılar

PKK'nın kurulduğu Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde, kanlı terör örgütün 32. yıldönümünde düzenlenen Lice Kültür Sanat ve Turizm Festivali

PKK'nın kurulduğu Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde, kanlı terör örgütün 32. yıldönümünde düzenlenen Lice Kültür Sanat ve Turizm Festivali, mitinge dönüştü. Lice Belediyesi tarafından 'Lice Tarihiyle Buluşuyor' sloganıyla düzenlenen festivale katılmak için aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 200 araçlık konvoy sabah saatlerinde Diyarbakır'dan Lice'ye gitti. Festival nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolunda jandarma yoğun güvenlik önlemi aldı.

İlçe merkezindeki boş arazide kurulan platform önünde halay çeken kalabalık, teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı. Yüzlerini gizleyen bir grup genç, bir süre kalabalık arasında dolaştırdıkları PKK bayraklarını çevrede bulunan binalara astı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı konuşmadan hemen önce, hem sahnedeki PKK bayrakları, hem de çevreye asılı afişler, yüzü maskeli kişiler tarafından toplandı.

DEMİRTAŞ: DİRENİŞİNİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Acıların, baskıların yaşandığı bu topraklar aynı zamanda, büyük direnişlerin yazıldığı, büyük serhildanların (Başkaldıranların) kentidir Lice. Bu vesileyle bir kez daha, her türlü faşizme karşı dimdik ayakta kalmayı başarmış bu halkın önünde, direnişinizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz." dedi.

Kürt sorunun çözüm tartışmalarının yoğunlaştığını belirten Demirtaş, kararlı duruşun, özgürlüğün ve barışın kapısını aralayacağını söyledi. Demirtaş, "Barışın ve özgürlüğün bir tek teminatı vardır. Sizsiniz, bu halktır." dedi. Demirtaş, konuşmasında kanlı terör örgütünün elebaşısı Abdullan Öcalan için 'sayın' ifadesini kullandı. Demirtaş, "Bu halkın irade olarak gösterdiği Sayın Abdullah Öcalan bu barışın mimarıdır, mimarı olacaktır." ifadelerini kullandı.