Tarım İl Müdürlüğü, hibe yardımlarını sıkı kontrol altında tutuyor

Muş İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, yatırımcı çiftçilere yüzde 40 hibe olarak verilen desteklerin amacına uygun şekilde kullanılmasını sağlamak için düz

Muş İl Tarım Müdürü Murat Yıldız, yatırımcı çiftçilere yüzde 40 hibe olarak verilen desteklerin amacına uygun şekilde kullanılmasını sağlamak için düzenli takibat yaptıklarını söyledi.

Muş'ta ilk defa bu denli çalışmaların yapılmasının yatırımcılar tarafından oldukça olumlu karşılandığını söyleyen İl Müdürü Murat Yıldız, "Bu tür çalışmalar ülkemizin birçok ilinde mevcut olan çalışmalardır. İlimizde ilk defa 160 büyük baş hayvanın bir arada beslenmesine ve bu hayvanların yetiştiricilik kapsamında ihtiyaçlarına cevap verecek bir yatırımın yapılması elbette güzel bir gelişmedir. Ancak bu çalışmaların ilimizde şimdiye kadar olmaması büyük bir eksiklikti. Hayvanların gebelik döneminden doğum dönemine kadar yapılacak veteriner kontrol sistemi, hayvanın herhangi bir rahatsızlığında bakıcısını uyaracak hastalık ünitesi ve buna benzer her türlü gelişmelerin bakıcıları tarafından anında öğrenebileceği teknolojik sistemin kurulması mevcuttur." dedi.

Hibe desteği ile kurulan tarım işletmesinin çevre illere örnek olacak bir proje olduğunu söyleyen İl Müdürü Murat Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu işletmeyi kuran arkadaşlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler. Bu işletme ilimize ve çevre illere örnek olacak bir işletme olacak. Bu işletmelerin devamı gelecektir. Çiftçi vatandaşlarımız bu işletmeyi yerinde inceleyip hayvancılığın ne kadar verimli olduğunu gördükleri zaman kendileri de bu tür işletmeleri yapma gayreti göstereceklerdir."

Muş'ta Büyükbaş hayvancılık projeleri kapsamında 12 büyük projenin hayata geçirildiğini söyleyen Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, "İlimizde büyük baş hayvan yetiştiriciliğine yönelik 12 proje kabul edilmiş ve bu projeler çalışmalarını sürdürüyor. Projeler kapsamında yetiştiricilerimize gereken her türlü desteği sağlıyoruz. Hayvan bakıcılığı konusunda yetiştiricilerimize gerekli bilgiler veterinerlerimiz tarafından veriliyor." dedi.