Tarihi Bedesten'in Restorasyon İhalesi 8 Aralık'ta

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa merkezdeki tarihi Bedesten'in restorasyon ihalesinin 8 Aralık tarihinde yapılacağını belirtti.

Tarihi Bedesten'in Restorasyon İhalesi 8 Aralık'ta
Vali Celalettin Güvenç, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve esnafların restorasyon çalışmalarını birlikte yürütülebilmesi için dükkan sahipleriyle bir araya geldi. Valilik hizmet binasında düzenlenen toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse de hazır bulundu.
Toplantı öncesi bilgi veren Vali Güvenç, önümüzdeki yıl Bedesten'in bütün ihtişamı ile Manisalı'ya ve çevre illere hizmet edecek bir konuma geleceğini belirterek şunları söyledi: "Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu hafta itibari ile ihale ilanına çıktı. 8 Aralık günü teklifleri alacak. Öyle ümit ediyorum ki Aralık ayı bitmeden yer teslimini yapıp inşaatı başlatacak. Benim amacım eş zamanlı olarak da biz esnaflar olarak da yine Özel İdare'den destek vererek, dışarıyı da başlatmak. Hatta mümkünse aynı müteahhide denk gelirse vermek ki, işler birlikte gitsin. Bunun için biz kendi bütçemizden sizlere kadar destek verebileceğiz, genel sekreterimiz ve ilgili arkadaşlarımız sizlere bilgi verecekler. Sizler de ne katkı yapabilirsiniz bunları görüşeceğiz. Önümüzdeki yıl Bedesten tarihi ihtişamı ile Manisalı ya çevre illerine de hizmet edecek bir konuma gelecek" dedi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kendi mülkiyetinde olan kısımların ihalesini Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesinden yapacağını ifade eden Vali Güvenç, "Arkadaşların dükkanlarına desteği Özel İdarede Kültür Varlıklarına Katkı Fonu var. Belediyelerden aldığımız paylar var. O paylardan destek vereceğiz. Bunun miktarı ne olacak, bizim imkanımız ne, dükkan sahiplerinin imkanı ne onu konuşacağız. Biz özel mülkiyetteki tarihi eserlerin restorasyonundaki masrafın yüzde 70'ine kadar destek verebiliyoruz." diye konuştu.