Tarihe geçen Kocaelispor kongresinde başkan adayı çıkmazsa anahtar Vali'ye teslim edilecek

Kocaelispor tarihinde gerçekleştirilen 67. Genel Kuruluna 1142 kongre üyesinden sadece 54 üyesi katıldı. 67. kongre böylece en az üyenin katıldığı kon

Kocaelispor tarihinde gerçekleştirilen 67. Genel Kuruluna 1142 kongre üyesinden sadece 54 üyesi katıldı. 67. kongre böylece en az üyenin katıldığı kongre olarak tarihe geçti. Kongrede başkan seçilememesi durumunda kulüp anahtarı Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya verilecek.

Kocaelispor Kulübü'nün iki turlu kongresinin ilki gerçekleştirildi. Faaliyet raporlarının okunarak ibra edileceği, dilek ve temenniler bölümüyle tamamlanacağı genel kurul 11.30'da başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kongreye 1142 üyeden 54'ü katıldı. Kocaelispor'un 67. Kongresinde üyelerin katılımının düşük olması dikkat çekerken, eski başkanlardan hiç kimsenin olmaması yadırgandı. Kongrede Divan Başkanlığını Yusuf Akyıldız üstlenirken, Divan üyeliklerini Tezer Tuğcu ve Hakkı Seçkin Şile üstlendi. Kongrede bir konuşma yapan Başkan Muammer Çelik, başkanlık yaptığı sure içerisinde yaşanan tüm olayları üyelerle paylaştı. Kaptan Serdar Topraktepe ile Cengiz Sert ikilisini de eleştiri yağmuruna tuttu. Konuşmanın ardından oylamaya geçildi.

Muammer Çelik'in konuşmasının ardından faaliyet raporlarının ibrası oylamaya sunuldu. Üyelerin büyük bir çoğunluğu, oylamaya sunulan maddeleri kabul etti. Kocaelispor Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin Kocaelispor için yaptığı harcamalar için de yöneticilere senet verildiği öğrenildi. Ancak verilen senetlerin toplam tutarı ise üyelerle paylaşılmadı.

Büyük bir fiyaskoyla sonuçlanan kongrenin ilk oturumunu yarın başkanlık seçimi yapılacak. Mevcut başkan Muammer Çelik adaylar arasında bulunmuyor. Kocaelispor Kulübü Başkanlığı'na her hangi bir aday da bulunmuyor. Kongrenin başkanlık seçimi yarın gerçekleştirilecek. Aday çıkıp çıkmayacağı ise hala merak konusu. Aday çıkmaması durumunda kulübün anahtarı Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya verilecek.