Sağlıkta hasta ve çalışan güvenliği Erzurum'da masaya yatırıldı

Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Erzurum'da gerçekleştirildi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel

Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Erzurum'da gerçekleştirildi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doktor Hasan Güler, sağlık çalışanlarının desteği olmadan başarı ve güvenliğin sağlanamayacağını açıkladı.

Erzurum ve Erzincan'daki özel ve kamu hastanelerinin başhekim, doktor, başhemşire ve diğer ilgili sağlık personeline yönelik, 'Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu' düzenlendi. Yaklaşık bin 500 sağlık çalışanının katıldığı sempozyum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Güler, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Hastanelerin fiziki yapılarının iyileştirildiğini anlatan Güler, çalışan personel ve hasta güvenliğinin de üst seviyeye çıkartıldığını anlattı. 2002 yılından buyana sağlıkta ciddi adımların atıldığını ve bunun da kendisini hissettirdiğini ifade eden Güler, "Sağlıkta dönüşüm programıyla büyük değişim ve dönüşüme imza attık. Bu süreçte hastane binalarında fiziki iyileştirmeler gerçekleştirdik. Hasta memnuniyeti ile kaliteyi arttırdık. Hasta ve sağlık çalışanlarının güvenliğini arttırdık. Kaliteli hizmet ancak bilinçli davranışla olur." diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunu da belirten Güler, "Bir dönüşüm programı başlattık. Bu programa sağlık çalışanları destek olmalı. Takım ve ekip ruhu ile sağlık hizmetleri sunulur. Sorumluluk duygusuyla hep beraber vatandaşa kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vahçelik ise temel sağlık hizmetlerinin önemine değindi. Vançelik, sağlık hizmetlerinin sorumluluk ve dikkat isteyen bir sektör olduğuna işaret ederek, "Temel sağlık hizmetleri ihmal ve hata kaldırmaz. Kendimiz ve hizmet sunduğumuz hastalarımız için titiz çalışmalıyız." şeklinde konuştu.