KOSGEB Müdürü'nden işadamlarına 'güçlerinizi birleştirin' çağrısı

Kumluca İşadamları Derneği (KİAD)'ın davetlisi olarak Kumluca'ya gelen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOS

Kumluca İşadamları Derneği (KİAD)'ın davetlisi olarak Kumluca'ya gelen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü Abdullah Duman, "Avrupa Birliği, kömür işletmelerinin birleşmesi ile doğdu. Türk İşadamları da büyümek istiyorsa iş ve güç birliği yapmalı." dedi.

KİAD, Kumluca'da işadamlarına KOSGEB kredilerinin son durumu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Narenciye Mahallesi'ndeki dernek binasında gerçekleştirilen programa, konuşmacı olarak KOSGEB Antalya İl Müdürü Abdullah Duman ve Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Şükrü Yıldız katıldı.

Duman, 7 yıldır KOSGEB'i anlatmalarına rağmen işadamlarının kurumlarından yeterince faydalanamadığını belirterek, "İş birliği, güç birliğidir. Dünyanın en büyük birliği kabul edilen Avrupa Birliği bile kömür işletmelerinin birleşmesinden doğan bir birliktir. Artık ülkemizde, işadamları işlerini birleştirip, büyük ve güçlü birlikler kurmalı. KOSGEB'in de gayesi küçük ve orta ölçekli işletmelerin birleşmesi için gerekli kredi desteğini sağlamaktır." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi'nden Şükrü Yıldız da, iş adamlarının KOSGEB'ten yeterince faydalanabilmesi için danışman tutması gerektiğini kaydetti. Programın kapanış konuşmasını KİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydoğan yaptı. Başkan Aydoğan, dernek olarak ilçe halkına ve işadamlarına yardımcı olmak için zaman zaman toplantılar düzenlediklerini kaydetti. Aydoğan, "Tuskon'a üye olan derneğimiz sayesinde işadamlarımıza gerek ülke içinde, gerekse ihracatta yardımcı olduk. Bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceğiz." dedi.