İnşaat Mühendisliğinin Duayenlerinden Adana'da Söyleşi

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, inşaat mühendisliğinin duayeni olarak kabul edilen Prof

İnşaat Mühendisliğinin Duayenlerinden Adana'da Söyleşi
İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, inşaat mühendisliğinin duayeni olarak kabul edilen Prof. Dr. Uğur Ersoy ve Prof. Dr. Tuğrul Tankut inşaat mühendisleri ve mühendislik öğrencileri ile biraraya geldi. Uğur Ersoy, "İnşaat Mühendisliği Üzerine" başlıklı, Tuğrul Tankut ise "Ölüm" konulu söyleşi gerçekleştirdi.
Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, "Ancak inanmanızı isterim ki bugün burada sıradan bir söyleşi yapılmayacak. Sayın Uğur Ersoy'u ve Sayın Tuğrul Tankut'u dinlemek, fikirlerini, bakış açılarını, yaklaşımlarını öğrenmek bir başka dünyaya götürecek bizleri. Buradan çıktıktan sonra mesleğimize farklı bir gözle bakmakla sınırlı kalmayacağız, dünyayı, insanı, hayatı farklı algılamaya başlayacağız. Bir mesleğin duayeni olmak kolay değildir. Sayın Ersoy ve Sayın Tankut'u dinledikten sonra duayenliğin ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Bu söyleşinin katılımcısı olmanın bir şans olduğunu anlayacağız. Sadece bugün değil, inşaat mühendisliği mesleği, İnşaat Mühendisleri Odası mesleğimizin bu iki büyüğünden, bu iki duayeninden çok şey öğrenmiştir. Her zaman yol göstericimiz olmuşlar, her zaman aydınlatmışlar, ufkumuzu açmışlardır. Sayın Ersoy'a ve Sayın Tankut'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.
İMO'nun 56. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Seyhan Otel Toros Salonu'nda gerçekleştirilen ve 200'den fazla mühendisin ve öğrencinin izlediği söyleşinin sonunda Ersoy ve Tankut'a inşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından hazırlanan plaketler verildi. Ersoy'a plaketini İMO Adana Şube eski Başkanı ve eski SHP Milletvekili Sedat Doğan, Tankut'a plaketi ise İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır tarafından verildi.