Cizreli SSPE hastası küçük Nupelda yardım bekliyor

'Beyne yerleşen virüs' olarak nitelendirilen SSPE hastalığına yakalanan 10 yaşındaki Nupelda yardım bekliyor. Bayat aşı nedeniyle 4 yaşındayken hastal

'Beyne yerleşen virüs' olarak nitelendirilen SSPE hastalığına yakalanan 10 yaşındaki Nupelda yardım bekliyor. Bayat aşı nedeniyle 4 yaşındayken hastalığın pençesine düşen Nupelda'nın ailesi, devletten tedavi yardımı bekliyor. Aile, yatalak olan kızın hiçbir ihtiyacını gideremiyor.

Yaklaşık 7 senedir çocuğunun bu hastalığa yakalandığını söyleyen baba Nurettin Nas, çocuğunu götürmediği yer kalmadığını ifade etti. İlk başta çocuğunun hastalığını ne olduğunu bilyen baba en son Adana'ya götürdüklerinde doktorlar çocuğun SSPE hastası olduğunu söyledi. SSPE hastası olan insanlar 3–4 ay içerisinde yatalak olduklarını aktaran baba Nurettin, çocuklarının gece gündüz sürekli uykusuz kaldığı ve tabiri caize kurtlaşmış diyebildiklerini söyledi.

Kendisinin ve eşinin bir de diğer çocuklarının günlük hayatlarını etkilediğini söyleyen baba Nurettin Nas, içinde bulundukları durumu şöyle anlattı: "Diyebilirim ki bizim psikolojimiz hepten bozulmuş. Çünkü bir türlü çocuğumuzu sakinleştiremiyoruz. Şırnak'ta çok doktora götürdük. Artık sakinleştirici ilaçlarda fayda etmiyor. Bize çok zararlar veriyor. İki gün önce 1,5 yaşındaki kardeşini merdivenden attı. Neredeyse çocuk beyin kanamasından ölecekti. Çocuğum 10 yaşındadır yani 11'e girmek üzeredir. Yaşı 3-4'tü bu hastalığa düştü. Daha önce gayet sağlıklıydı ve çokta zeki bir çocuktu. Biz bunun nedeninin bayat aşıdan olduğunu öğrendik. Bölgemizde sadece kızım Nupelda için değil Şırnak bölgesinde belki 200-300 SSPE hastası var. Ama bunların içerisinde çok nadiren ailesine, çevresine zarar verecek 3-4 çocuk ya var ya da yoktur. Artık elimiz kolumuz bağlı. Daha önce benim maddi durumum gayet iyiydi. Ben servetimin hepsini bu çocuğuma harcadım. Ben de artık psikolojik olarak artık çalışamaz hale geldim zaten şimdi de kira da kalıyorum. Nupeda dışında 4 tane çocuğum daha var. Gerçekten artık hem maddi hem de manevi olarak çok zor durumdayız. Devlet büyüklerimizden gerekse bölge insanlarımızdan bu hastalığa karşı çok duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Sadece Nupelda değil. Sadece kızım için konuşmuyorum bu hastalığa yakalanan herkes için söylüyorum. Çok zor durumdayız anne ve babalar için en acı verici bir şeydir." diye konuştu.

Nurettin Nas, kızı Nupelda'nın bir devlet yatılı rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için bölge yetkililerinden devlet yetkililerimizden yardım beklediklerini belirterek, "En son aklıma bu geldi 'çocuğumu alıp götüreceğim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bahçesine bırakacağım. Yakasına isim soyadını telefon numarasını bırakacağım geleceğim. Çünkü bu saatten sonra yapacak hiçbir şeyi göremiyoruz." dedi.

ANNE SUNA NAS: BİR KAÇ KEZ İNTİHARA KALKIŞTIM

Kızının bu hastalığı ve içerisinde bulundukları çaresizlikten dolayı birkaç kez intihara kalkıştığını söyleyen 5 çocuk annesi Suna Nas, Nupelda'nın tedavisinden artık umut kestiklerini söyledi. Diğer çocuklarımla beraber psikolojiklerinin bozulduğunu ifade eden Anne Suna, çocuklarımla beraber hiçbir hayatlarının kalmadığının altını çizdi. Herkesten yardım beklediklerini söyleyen Anne Suna Nas, sözlerini şöyle sıraladı: Ben rica ediyorum Kaymakamdan, Validen, Cumhurbaşkanından yetkili olan herkesten bize bir çare bulmalarını istiyorum. Bu kızı bir yere götürsün yetiştirsinler yoksa kendime bir şeyler ederim. Gerçekten bizde hayat kalmadı ne bende ne de çocuklarımda benim elimi ısırmış hepsi yaralanmış şekildedir."