Altın Hırsızları Güvenlik Kamerasına Yakalandı

Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan katlı otopark'tan 200 bin TL ve 6 kilo külçe altın çalan soyguncular güvenlik kameraları sayesinde yakalandı.

Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan katlı otoparkın önünden her gün geçen Akif K. otoparkın yoğun olduğunu görünce otoparkı soymak için plan yaptı. 11 kez kasa hırsızlığından sabıkası olan ve yine kasa hırsızlığından dolayı 2005 yılında Edirne Yarı açık cezaevinde yatan İlhami S. İzin alarak İstanbul'a geldi. Akif K. soygun planını İlhami S.'ye anlatarak soyguna ortak etti.
Akif K., arkadaşı İsmail Ö. aracılığıyla otoparkta güvenlik görevlisi olan Mesut A. ile bağlantı kurdu. Daha sonra Akif K., eski otopark çalışanı Ali M. ile de bağlantı kurdu ve katlı otoparkın anahtarını temin etmesini istedi. Ali M.'de, şu an otoparkta güvenlik şefi olarak çalışan babası Hasan M.'in cebindeki anahtarı alarak kopyaladı. Kopyalanan anahtar Ali M. tarafından Mesut A.'ya teslim edildi.
İlhami S. Ve Akif K., sahte kimlik ile kiraladıkları otomobille otoparka giderek, soygundan bir gün önce keşif yaptı. Kurban Bayramı'nın 3. günü olan 18 Kasım 2010 günü Suat Erdem'in ortağı olduğu katlı otoparka gelindi. Otomobili kullanan Akif K. ile giriş kulübesinin içinde bulunan Mesut A. uzun süre sohbet etti. Bu sırada Mesut A., Ali M.'den aldığı kopyaladığı anahtarını Akif K.'ya verdi.
Ellerindeki murçlarla kapıyı açan İsmail S ve Akif K, içeri girdi. Odaya sonradan giren İlhami S. ilk olarak kapıda bıraktıkları parmak izini sildi.
Elbisesiyle kapıdaki parmak izlerini silen İlhami S. daha sonra güvenlik kamerasına yöneldi. Kameranın yönünü duvara çeviren soyguncular yanlarında getirdikleri murçlarla çelik kasayı açtılar. 6 kilo külçe altını ve 200 bin lirayı alan soyguncular geldikleri otomobil ile geri döndüler.
Otoparkın ortağı Suat Erdem, sabah işe geldiğinde kasanın açıldığını ve içinde bulunan altın ve paranın alındığını fark etti. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Polisler güvenlik kamera görüntülerinde soyguncular ile görevli Mesut A.'nın uzun süre sohbet ettiğini tespit etti. Mesut A. gözaltına alındı. Sorgusunun ardından 20 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Akif K., İsmail Ö., Ali M., Hatem A., Mesut A. gözaltına alındı.
Akif K. ifadesinde, Altın ve paranın İlhami S.'de olduğunu söyledi. 18 bin lira aldığını itiraf eden Akif K. paranın İlhami S,. De olduğunu belirtti. Bunun üzerine İlhami S.nin Çağlayan'daki evine yapılan baskında çamaşır makinesinin içerisinde 25 bin lira para bulundu. İlhami Sezer, bu paranın kayınbiraderine ait olduğunu söyledi. Kayınpeder ifadeye çağırıldı. Ancak paradan haberi olmadığını söyledi. Emniyette sorguları tamamlanan 5 kişi Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edildi.