Paü'de Edebiyat Buluşmaları Sürüyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türkiye PEN Merkezi işbirliği, Denizli Kültür ve Sanat Vakfı'nın (DESAV) katkılarıyla düzenlenen Edebiyat Buluşmaları sürüyor.

Paü'de Edebiyat Buluşmaları Sürüyor
Söyleşinin bu haftaki başlığı olan 'Okumak ve Yazmak' bölümünde, PEN Türkiye Merkezi Başkanı İnci Aral ve Genel Sekreteri Sezer Ateş Ayvaz katıldı. Okumak ve Yazmak konulu söyleşilerine kendi okuma serüvenlerini ve edebiyat dünyasıyla nasıl tanıştıklarını anlatarak başlayan yazarlar, söyleşiyi sohbet havasında gerçekleştirdi ve samimi tavırlarıyla, birbirini tamamlayan söyleşi yöntemiyle ilgi çekti. PEN Türkiye Başkanı İnci Aral bir çok üniversiteye ve ile gittiklerini, ancak kurumsal ve periyodik bir etkinliği Pamukkale Üniversitesi ile gerçekleştirdiklerini, gençlerle buluşmayı görev kabul ettiklerini belirterek Rektör Fazıl Necdet Ardıç'a teşekkür etti.
Edebiyatın insan yaşamında nasıl bir değişime yol açtığını sorgulayan Aral, "Edebiyat bizi özgürleştirir, dönüştürür. Bizim dışımızda başka dünyalar başka hayatlar olduğunu hatırlatır. Sistemler insana tek tip olmayı aşılar. Oysa insan farklıdır. Bedenimi zincirleyebilirler, yaşadığım dünyada elimi kolumu bağlayabilirler ama ruhuma dokunamazlar. Okudukça özgürleşirim. Edebiyat sayesinde kimsenin emrinde olmazsınız, kendinizi tanırsınız" dedi. Denizli'de doğduğunu ve Denizli adı her geçtiğinde mutluluk duyduğunu söyleyen Aral, insanın doğduğu yerle özel bir bağı olduğunu Denizli'nin ve üniversitenin çok gelişmiş olmasına sevindiğini ifade etti.
Sezer Ateş Ayvaz da yazarlığının yanı sıra akademisyen olarak da çalışmalara imza atmış birisi olarak edebiyat dünyasını gözlemlediğini, nasıl yazdığını dinleyicilerle paylaştı. Televizyon ve bilgisayarların çocukların kendisinin farkına varmasına engel olduğunu vurgulayan Ayvaz, çocukları kitap okumaya yönlendirmenin önemine değindi.
Soru cevap bölümünün ardından konuklara Pamukkale Üniversitesi adına plaket takdim edildi. Yazarlar, söyleşi sonrasında okurları için kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.