Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kaya'dan okul müdürlerine:Öğrencileri güleryüzle karşılayın

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, ilköğretim müdürlerinden öğrencileri kapıda güleryüzle karşılamalarını istedi.

Ağrı Eğ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, ilköğretim müdürlerinden öğrencileri kapıda güleryüzle karşılamalarını istedi.

Ağrı Eğitimciler Derneği'nin davetlisi olarak Ağrı'ya gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Özellikle ilköğretim okulu müdürlerinden öğrencileri kapıda güleryüzle karşılamalarını isteyen Müsteşar Yardımcısı Kaya, "Güleryüzle 'hoşgeldiniz' deyin ki öğrencinin motivasyonu artsın. Öğretmenlik faklı bir meslektir, herkesin yapacağı bir iş değildir. Öğretmenlik fedakârlık isteyen bir meslek olduğundan maddiyatla ölçülmez." dedi. Öğretmenlerin ekonomik olarak hak ettiği ücreti alamıyor olabileceğini vurgulayan Kaya, "Ama Türkiye'nin şartları belli, eğitime ne kadar önem verirsek, insanları ne kadar yetiştirebilirsek o kadar çok dünya ile rekabet edebiliriz. Modern binalar veya yollar yapmakta gecikebiliriz ama insan yetiştirmede gecikemeyiz." ifadelerini kullandı.

Ağrı Eğitimciler Derneği Başkanı İrfan İsmet Gürsoy ise Türk-İslam kültüründe öğretmenliğin peygamber mesleği olarak bilindiğinin altını çizerek, "Öğretmenlik; konusu, amacı ve vasıtası insan olan tek meslektir. Hemen her dönemde, özellikle büyük şehirlerde öğretmenler ikinci bir iş yapmak durumunda kalmışlardır.Türkiye'de öğretmen ve üst düzey idarecilerin yüzde 72'si maaşları yetmediği için ek iş yapıyorlar. Doğuda zor şartlarda çalışan arkadaşlarımızın gerek maaş gerekse kıdem derece gibi taltiflerle pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gerekir. Eş durumu mağduriyetinin de bir an önce çözülmesi lazım." diye konuştu.

EMNİYET VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE İLKÖĞRETİM KARNESİ SÜRPRİZİ

Bu arada törende Ağrı Emniyet Müdürü Naci Kuru ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'ın ilköğretim karneleri kendilerine takdim edildi. Törende her iki müdürün ilköğretimdeki öğretmenlerine telefonla bağlanınca ise duygulu anlar yaşandı. Derneğin pastasının kesilmesinden sonra program şiirlerin okunması, daha önce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ve Türk halk müziği konserinin ardından kokteyl ve eğitim sergisi ile son buldu.

Programa, Ağrı Vali Vekili Bahadır Güneş, Emniyet Müdürü Naci Kuru, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, Hamur Belediye Başkanı İsmet Aslan ve eğitimciler katıldı.