Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: İstifaların kıymeti harbiyesi yok

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri'nden 5 yöneticinin istifasının ardından Boks Milli Takımlarından 6 antre

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri'nden 5 yöneticinin istifasının ardından Boks Milli Takımlarından 6 antrenörün istifalarını değerlendirdi.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye'deki 150 boks antrenörünün katılımıyla WOW Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Özgeç, boks federasyonu'nda bir dönem yönetim kurulu, bir dönem asbaşkanlık bir dönem de başkanvekillik görevi yaptığını hatırlatarak, "Söylendiği gibi damdan düşme yönetici değilim. Her sporcuyu izlemiş, tüm şampiyonalara katılmış, bokstan bir şey almamış aksine bir şeyler vermek için çalışan birisiyim." diye konuştu.

Göreve geldiği 23.10.2010 tarihinden itibaren sportif anlamda büyük başarılar yakalamak için çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Başkan Gözgeç, "Boksumuzda yeniden yapılanmaya gittik. Boks Federasyonu tarihinde kendimize ait bizim diyebileceğimiz yemek kaşığımız dahi yoktu. Malzeme envanteri kayıtlı değildi. Ekonomik açıdan oldukça kötü durumdaydık. Göreve geldiğimiz gün bize 692730 TL borç bulduk. Şu anda borcun büyük bir kısımını ödedik. İnşallah yıl sonuna kadar bunları bitireceğiz. 2-3 gün içinde 800 bin liralık bir spor salonu inşa ettireceğiz." dedi.

Başkan Özgeç, boksta Türk ekolonu oluşturmak için büyük bir çaba içinde olduklarını kaydetti.

AIBA (Dünya Boks Birliği) ile gergin günlerin geride kaldığını ifade eden Başkan Özgeç, 2014 kasım ayına kadar Eyüp Gözgeç olarak eğer yüz kızartıcı bir suç işleyip atılmazsa orada kalacağını kaydetti.

Öte yandan geçen günlerde Milli Takım Antrenörlüğü'nden istifa eden antrenörlerle ilgili olarak, "Milli Takım antrenörünün istifa etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ayrılan arkadaşların kendi iradeleri dışında görevlerinden ayrıldıklarını biliyoruz. Salonda bulunan 150 arkadaşımızın hepsi onlar kadar başarılı olacaklarına inanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın istifasıyla Türk boksu ne çöktü ne yıkıldı. Son günlerde konuşulan istifaların kıymeti harbiyesi yoktur." diyerek sözlerini tamamladı.