Belediye, 70 kişilik gazel temizleme ekibi kurdu

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, özellikle çarşı içinde ve ana cadde ile sokaklarda gazellerin temizlenmesi için 70 kişilik ekip kurdu. Belediye, yağ

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, özellikle çarşı içinde ve ana cadde ile sokaklarda gazellerin temizlenmesi için 70 kişilik ekip kurdu. Belediye, yağışla birlikte kanalizasyonların tıkanmasına neden olan gazellerin temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2010 yılı sonbahar dönemi genel çevre temizlik çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

İlçe sınırları içerisinde 81 mahalle de başlatılan ve özelikle çarşı içi, ana cadde ve sokaklarda gazeller için yoğunlaştırılan çalışmaların sürdüğünü anlatan Büyükkılıç, şu bilgileri verdi: "Özelikle park, bahçe ve orta refüjler ile kaldırımlarda dikili bulunan ağaçlar sonbahar sebebi yapraklarını dökmektedir. Bu gazellerin toplanılması ve temizlenmesi için ekipler oluşturuldu. Özelikle çarşı ve ana cadde ile çevre yollarda yoğunlaştırılan çalışmada 3 ekip ile 70 işçi görev aldı. Ayrıca 3 yol süpürme, 4 kaldırım süpürme aracı ve 2 sulu süpürge aracı bu çalışma içerisinde yer almaktadır."

Başkan Memduh Büyükkılıç, halk ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini ve belediye olarak temizlik çalışmalarına bütçeden büyük bir pay ayırdıklarını ifade etti. Büyükkılıç, sonbahar dönemi fidan dikim çalışmaların büyük bir hız ile devam ettiğini ve 2011 yılı lale çiçekleri için gerekli çalışmaların da tamamlandığını sözlerine ekledi.