Anne ve Çocuk Sağlığı konulu konferans kadınlardan yoğun ilgi gördü

Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen "Anne Çocuk Sağlığı, Gebelik ve Çocuk Eğitimi" konulu konferans

Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen "Anne Çocuk Sağlığı, Gebelik ve Çocuk Eğitimi" konulu konferans kadınlardan büyük ilgi gördü.

Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısına, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu'nun eşi Hilal Uğurlu ve çok sayıda kadın katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Karaman Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emine Işık, "Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Karaman Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışmaya imza atarak, kadınlarımızın anne, çocuk sağlığı, gebelik ve çocuk eğitimi konularında bilgilendirilmesini sağlayacağız. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim." dedi.

Programda İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Çiğdem Karaca, Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Yeteri kadar çocuk yaparak, anne ve çocuklarda hastalık, sakatlık ve ölümlerin yüzde 30 – 40 oranda azaltılabileceğine dikkati çeken Karaca, yapılacak aile planlamasıyla tüm bu risklerin ortadan kalkabileceğini söyledi.

Konferansta İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Nuriye Ulu, gebelik konusunda ve İl Sağlık Müdürlüğü eğitim hemşiresi Serap Kurşun ise çocuk sağlığı ve eğitimi konusunda bilgiler verdi.