Vali Türker Yüksekova'da incelemelerde bulundu

Hakkâri Valisi Muammer Türker Yüksekova'da yapılan yatırım çalışmalarını yerinde incelemek ve ilçede bir dizi temaslarda bulunmak için beraberindeki b

Hakkâri Valisi Muammer Türker Yüksekova'da yapılan yatırım çalışmalarını yerinde incelemek ve ilçede bir dizi temaslarda bulunmak için beraberindeki bürokratlarla Yüksekova'ya geldi. Vali Türker, Yüksekova'ya yapılacak olan hava alanı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bir dizi temaslarda bulunan Hakkari Valisi Muammer Türker'e, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Hakkari Bayındırlık Müdürü İdris Ertuş, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Orbay, İlçe Jandarma Komutanı Tamer Bilacan, YÜTSO Meclis Başkanı Abdurahman Pınar, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı İrfan Sarı, Karayolları Şube Şefi Esat Erin eşlik etti.

Vali Türker yaptığı açıklamada hava alanında çalışmaların aralıksız sürdüğünü, ekiplerin 2012 yılı içerisinde bitirmeye çalışacaklarını, şu anda dolgu işlemlerinin yapıldığını söyledi. Türker, çevre yolunda ilerlemeler kat edildiğini, 2013 yılına kalmadan çalışmaları bitiremeye çalışacaklarını, 2012 yılı içerisinde altyapıyla ilgili bütün işlerin biteceğini, üst yapı binalarının teknik ile ilgili ihalelerin 30 Kasım'da yapılacağını vurguladı. Vali Türker, "Ulaştırma Bakanlığı'ndan temennimiz 2012 yılı sonunda test deneme uçuşlarının, 2013 yılının ortasında da Yüksekova'ya uçakların inip kalkması" şeklinde konuştu.

Vali Türker, Yüksekova'da yeni hizmete giren şehir stadı için yapılan köprü ve yapımı devam eden Kültür Merkezi ile yeni yapılan Anadolu lisesi, Merkez Yatılı Bölge Okulu'nu ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.