Tayland'da 100 milyon yıl önce yaşamış timsah türü bulundu

Tayland bilim adamları, 100 milyon yıl önce yaşamış yeni timsal türü bulduklarını duyurdu. Karada yaşayan bu timsahın bugünkü türlerden daha uzun ayak

Tayland bilim adamları, 100 milyon yıl önce yaşamış yeni timsal türü bulduklarını duyurdu. Karada yaşayan bu timsahın bugünkü türlerden daha uzun ayakları olduğunu ve balık ile beslendiği kaydedildi.

Mahasarakham Üniversitesi'nden bilim adamı Komsorn Lauprasert, 100 milyon yıl önce yaşamış yeni bir timsal türü ortaya çıkardıklarını ifade etti. Lauprasert, timsahın bugünkü türlerden daha uzun ayakları olduğunu ve diş yapısı incelemesi sonucu daha çok balık ile beslendiği tahminini dile getirdi. Lauprasert, timsah fosilinin kafasını 2006 yılında müzeyi gezerken fark etmiş. Taylandlı bilim adamı, "Bu tür timsahlar karada yaşıyor ve daha hızlı koşabiliyorlardı." dedi. 100 milyon yıllık timsah fosili ülkenin Korat bölgesinde bulunmuştu. Fosil ilk bulunduğunda nesli tükenmiş bir timsal türü olarak sınıflandırılmamıştı.

Tayland'ın kuzeyindeki 'dinozor şeridi' olarak adlandırılan bölge, son yıllarda tarih öncesi fosiller için paleontologların uğrak yeri oldu. 1970'lerde uranyum arayan jeologların dinozor kemiği bulmasında ardından Taylanlı ve Fransız bilim adamları bölgede 1980'den sonra çalışmalar yapmaya başlamıştı.