Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin:

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, açığa alınan generallerle ilgili, "Yasalar nispetinde alınan tasarruflardır

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, açığa alınan generallerle ilgili, "Yasalar nispetinde alınan tasarruflardır. Bu kadar ilgi çekmesinin nedeni; yasanın ilk defa bir bakan tarafından kullanılıyor olmasıdır. Yasalar gerektiğinde uygulanır. Hayret edilecek şaşıracak bir şey yok" dedi.
Bir dizi okul açılışı için Antalya'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Balyoz Davası sanığı generalleri açığa alması ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. İçişleri Bakanı Atalay'ın, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Yasası'nın 65 maddesini yerine getirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: "İçişleri Bakanı Beşir Atalay açığa almış ve yine aldığım bilgiye göre Mili Savunma Bakanlığı da işlem yapabilecek. Yasalar nispetinde alınan
tasarruflardır. Bu kadar ilgi çekmesinin nedeni; yasanın ilk defa bir bakan tarafından kullanılıyor olmasıdır. Yasalar gerektiğinde uygulanır. Hayret edilecek şaşıracak bir şey yok."
Açığa alınan askerler ile ilgili muhalefet partilerinin görüşlerinin sorulması üzerine Şahin, "Tabi ben siyasilerin değerli sözcülerini değerlendirecek değilim. Türkiye'de sivil bir irade iş başındadır. Siviller yönetmektedir. Demokrasi ve hükümet yönetmektedir. Tasarruf sivil bir tasarruftur" diye konuştu.
Mehmet Ali Şahin son olarak TBMM'de yapılacak NATO bilgilendirme toplantısı için ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kapalı Oturum' talebini, hükümetin iç tüzüğe göre durumu değerlendireceğini söyledi.