Türk Kızılay'ı Sakarya Şube Başkanı Şaban Koludra;

Türk Kızılay'ı Sakarya Şube Başkanı Şaban Koludra, Türk Hava Kurumu Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem tarafından yapılan açıklamanın talihsizlik olduğunu belirtti.

Türk Kızılay'ı Sakarya Şube Başkanı Şaban Koludra;
Türk Hava Kurumu Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem tarafından önceki gün gerçekleştirilen açıklamalarda sert suçlamalar ile karşı karşıya kalan Türk Kızılay'ından cevap Şube Başkanı Şaban Koludra tarafından geldi. Koludra, polemiğe girmenin gereksiz olduğunu belirterek, "Bizim yaptığımız çalışmalar tamamen hayır sağlamak için olan çalışmalardır. Yapılan bu eleştiriyi yakıştıramadım ve doğruda bulmadığımı belirtmek isterim. Bizim bu kadar önem verdiğimiz bir görevde bırakın genel başkanı şube başkanının bile gelmediği bir ortamda bir personel ile Türk Kızılay'ı Genel Başkanın muhatap kabul edilmesi son derece yanlıştır" dedi.
Olayın anlatıldığından çok farklı olduğunu belirten Koludra, "Bu olaya tanık olmadan oradaki personelin nezaketten bile gidip bayramını kutlamayan bir kişinin bu şekilde beyanat vermesi son derece yakışıksızdır. Genel başkanımızın bir personel ile muhatap olduğu ile ilgili bir iddiayı kabul etmiyoruz. Burada olayda bende vardım ve çekim yapan şahıslar ile bizzat ben görüştüm. Yanlış yerlerde çekip yaptıklarını belirttim. Son olarak da çıkışta kendileri gelerek bizzat özür dilemişlerdir. Gerekli olursa kaseti verebileceklerini söylediklerinde biz kaseti teknik arkadaşlara verip kurban kesim sırasında çekilmiş olabilecek kanlı görüntüler var ise onların çıkartılmasını söyleyip oradan ayrıldım. Burada yapılan bir hata yoktur. Bilgi sahibi olmayan bir kişinin fikir sahibi olması hoş olmadı" diye konuştu.
Sakarya da Kurban Bayramı öncesinde toplamda 7 bin vekalet aldıklarını ve bir kurban da 7 ortak olacak şekilde kurbanların kesildiğini belirten Koludra, "Sakarya'da 7 bin vekalet aldık ve toplamda 234 bin 923 kg et elde edildi. Bu elde edilen etler 18 ay dayanıklılık içerisinde saklanacak şekilde konserve edilerek 3 aylık dönemler içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere hazırlanıyor. Kesilen kurbanlardan bir hisseye 33 kg 560 gr et düşmektedir. Biz yaptığımız hizmeti tamamen belgeleyerek vekalet sahibi kişilere CD, fotoğraflar, teşekkür belgesi, noter tastık belgesi ve bir adette kesilen kurbanın konservesini gönderiyoruz. Bu konularda vekalet veren vatandaşlarımızın hiçbir şüphe kalmayacak şekilde bilgilendirmiş oluyoruz" diye konuştu.