Simav'ın En Yaşlı Öğretmeni İlgiden Memnun

Kütahya Simav'da yaşayan ilçenin en yaşlı öğretmeni zekiye Önder (86) genç meslektaşlarının kendisine karşı gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldığını bildirdi.

Simav'ın En Yaşlı Öğretmeni İlgiden Memnun
4 çocuğu 5 torunu olan Zekiye Önder'in 3 kızının üçü de emekli öğretmen. Bir oğlu ise mühendis. Genç meslektaşlarının kendisini sadece 24 Kasım Öğretmenler Gününde değil başka zamanlarda da aramalarından son derece mutluluk duyduğunu dile getiren Zekiye Önder, 35 yılı bulan emeklilik yaşamının çalıştığı yılların önüne geçtiğini söyledi.
Her yıl tekrarlanan 24 Kasım Öğretmenler Gününde düzenlenen törenlere katılmayı bir gelenek haline getirdiğini anlatan Zekiye Önder, törenlerde genç arkadaşlarının ellerini Türk Bayrağının üzerine koyarak yaptıkları meslek yemini esnasında yaşadıkları duyguyu kendisinin de aynen hissettiğini söyledi.
Çocukluk yıllarında kurtuluş savaşını yaşadığını kaydeden Zekiye Önder, Atatürk ile hiç karşılaşmamış olmasının derin üzüntüsünü taşıdığını bildirdi. İlçede kendisinden başka birkaç isim dışında yaşlı öğretmen kalmadığını ifade eden Simav'ın yaşayan tarihi Zekiye Önder, "Öğretmenlikten emekli olunmuyor. 86 yaşıma geldim. Ancak şimdi fırsat verseler aynı heyecanla öğrencilerimin karşısına çıkar öğretmenlik yaparım" diye konuştu.
Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaptığı öğretmenlik mesleğinden kendisine şimdi güzel hatıralar dışında hiçbir şey kalmadığını dile getiren Zekiye Önder, insanlara bir şeyler öğretebilmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Şimdi eski fotoğraflara bakarak hasret gideriyorum Yılda bir kez düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Gününü ise hiç kaçırmadım. Allah ömür verdiği takdirde bundan sonra da kaçırmaya niyetim yok" diye konuştu.
Simav'ın TEMA Gönüllü Sorumlusu emekli ziraat teknisyeni Ömer Önder ile birlikte 59 yılı aşkın bir süredir sürdürdükleri mutlu yaşamın yanı sıra gittikleri her yerde yetiştirdiği öğrencilerinin kendisine ilgi göstermesinin uzun yaşamında önemli katkıları bulunduğunu anlatan zekiye Önder, "Öğretmen olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Yeniden dünyaya gelsem yine öğretmen olmak isterdim " şeklinde konuştu.