Selanik Turizm Fuarı'nda Akçay'a Yoğun İlgi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi tarafından hazırlatılan Akçay tanıtım CD ve broşürleri Selanik Turizm Fuarı Güney Marmara kalkınma Ajansı (GMKA) standında adeta kapışıldı.

Selanik Turizm Fuarı'nda Akçay'a Yoğun İlgi
Yunanistan'ın Selanik kentinde 18-21 Kasım 2010 tarihlerinde düzenlenen Uluslar arası 26. Philoxenia Turizm Fuarı'na katılan Akçay Belediyesi, kendisine tahsis edilen stantta Yunanca ve İngilizce olarak hazırlattığı tanıtım CD ve broşürlerini dağıttı. Güney Marmara kalkınma Ajansı'nın davetlisi olarak Akçay Belediyesi adına fuara Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Sadi Öz ve Ahmet Elman katıldı.
Yunanistan Turizm Bakanı Dimitris Avramopulos, Selanik Türk Başkonsolosu Hüseyin Özdemir tarafından ziyaret edilen ve üç gün boyunca çok sayıda tur opareratörü, seyahat acentesi ve diğer ziyaretçilerin ziyaret ettiği Akçay standına yoğun bir ilgi olduğu gözlendi. Bu konuda bir açıklama yapan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Selanik fuarına katılmış olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek Güney Marmara kalkınma Ajansı ve Balıkesir Valiliği'ne bu organizasyon nedeniyle müteşekkir olduklarını, Akçay ve çevresinin tanıtımı açısından temas ve çalışmaların çok olumlu ve verimli geçtiğini söyledi.
Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Akçay Belediyesi olarak sadece fuar çalışmaları ile yetinmedik. Batı Trakya Tüklerinin yoğun olarak yaşadığı Gümülcüne ye uğrayarak Türk Gençler Birliği Derneği'ni ziyaret ettik. Bazı belediye Başkanları ile görüştük, inceleme ve temaslarda bulunduk. Yine aynı gezi kapsamında Bulgaristan'ın Kızanlık ilçesine geçerek Kızanlık ve Belediye Başkanı ve orada yaşayan soydaşlarımızla görüşme fırsatı bulduk. Gerek Kızanlık Belediye Başkanı ve gerekse 20 bin nüfuslu Gümülcüne Yassıköy Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmeler çok olumlu geçti. Önümüzde ki aylarda Akçay'ın hem Yunanistan'da, hem de Bulgaristan'da iki daha olacak" dedi.