Putin'den ünlü Holywood oyuncusu DiCaprio'ya: Harbi erkeksin

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in himayesinde St.Petersburg'ta yapılan "Kaplan Zirvesi"ne ünlü Amerikalı oyuncu Leonardo DiCaprio da katıldı. DiCapri

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in himayesinde St.Petersburg'ta yapılan "Kaplan Zirvesi"ne ünlü Amerikalı oyuncu Leonardo DiCaprio da katıldı. DiCaprio ile ikili görüşen Putin, "Harbi erkeksin!" diyerek ünlü oyuncuya iltifatta bulundu. DiCaprio, bindiği uçağın motorunun arızalanması üzerine New York'a acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Buna rağmen ünlü sinema oyuncunun özel uçağa binerek Rusya'daki zirveye katılması Putin'in dikkatini çekti.

DiCaprio ile görüşen Putin, ünlü oyuncunun 'inatçı' karakterine hayran kaldığını söyledi. Giderek nesli tükenen vahşi kaplanların kurtarılması için yapılan etkinliklere DiCaprio'nun sağladığı katkıları da öven Putin, "Dünyanın sevimli ve ünlü Amerikan sinema oyuncusu sadece Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'na (WWF) milyon dolar yatırmakla tanınmıyor. Gerçi bu da çok önemli. Bu katkısı için kendisine teşekkür ediyoruz. Ama iş sadece bununla bitmiyor. O tıpkı savaş cephesini delerek St.Petersburg'a geldi. Biz de böyleleri için şöyle derler: Harbi erkek! Eğer doğanın ve özellikle kaplanların korunması böyle bir karaktere sahip kişilerin elinde olacaksa, bu durumda biz başarılara imza atacağız" övgüsünde bulundu.

DİCAPRİO YARI YARIYA RUS ÇIKTI

Ünlü oyuncunun dedelerinin Rus kökenli çıkması Putin için ikinci bir sürpriz oldu. Başbakan'la buluşmasında DiCaprio, "Dedelerimin soyadı Smirnov idi" deyince Putin, DiCaprio'ya " Rusça biliyor musunuz?" diye sordu. DiCaprio, "Hayır, ama büyük annem yaşasaydı sizinle Rusça konuşurdu. Büyük annemi St.Petersburg'a getirmek istiyordum, maalesef bu planlarım gerçekleşmedi. Kendisi iki yıl önce vefat etti. Dedem de Rus idi. Dolayısıyla ben yarı Rus'um" dedi.

"Bu sözler üzerine Putin, "Eminim ki St.Petersburg kentini gezdikten sonra Rus kökenli olduğunuzdan gurur duyacaksınız" derken DiCaprio, "Bu anı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Kaplan zirvesinde WWF Vakfı tarafından koordine edilen 350 milyon dolarlık bir program konusunda anlaşmaya varıldı. Putin'in ev sahipliğinde 13 Asya ülkesi temsilcisinin imza attığı anlaşmanın hayata geçirilmesi önem taşıyor. Söz konusu ülkelerin, dünyanın son serbest dolaşan 3 bin 200 kaplanını korumak için sert önlemler alarak kaçak avlanmayı ve ve bu ülkelerdeki ormanlık alanların talanını sona erdirmesi gerekiyor.