Öğretmenler Günü Karanfillerle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde törenle kutlandı. Tören öncesi Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, törene katılan öğretmenlere tek tek kırmızı karanfil dağıttı.

Öğretmenler Günü Karanfillerle Kutlandı
Büyük Önder Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 82inci yıl dönümü günü heyecan ve coşkuyla kutlandı. Akçakale Hükümet Konağı önünde yapılan törende, önce ilçe milli eğitim müdürlüğü çelenk sunumu yapıldı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 24 Kasım Öğretmenler günü törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Törenin ardından Akçakale ilçe Kaymakamı Şefik Aygöl öğretmenleri makamında kabul ederek onları karanfillerle karşıladı. Makamında öğretmenleri kabul eden Kaymakam Aygöl, öğretmenlere yönelik şu ifadelerde bulundu:
"Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Günümüzde, bilgi artık tek başına bir kuvvet olmaktan çıkmıştır ve bilgiyi etkin kullanmak daha önemli hale gelmiştir. Bu nedenle ülkelerin en önemli gücünü de bilgili ve
nitelikli insan gücü oluşturmaktadır. Dolayısıyla gelişmiş devlet, toplum ve birey olma artık bilgiye sahip olma, onu kullanma ve paylaşma düzeyi ile doğru orantılıdır. Gerçekten de ülkemizin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk; 'Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna
işaret etmiştir. Bu duygularla sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."