Başkan Tütüncü Altınova'nın İmar Sorununu Anlattı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ALTİNSİAD) IC Hotels Airport'ta düzenlediği toplantıda Altınova'nın 18 uygulaması ile ilgili sorunları anlattı.

Başkan Tütüncü Altınova'nın İmar Sorununu Anlattı
ALTİNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş, iş adamları ve Altınova bölgesindeki mahallelerin muhtarları katıldığı toplantıda Başkan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, binlik uygulama planına yapılan itirazların reddi kararının onaylanmaması ve Tapu ve Kadastro'nun, 22-a uygulamasının 15 günlük askı sürecinin tamamlanmaması nedeniyle Altınova'nın imar uygulamasını yapamadıklarını söyledi. Planı, onaylaması için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiklerini belirten Başkan Tütüncü, itirazların reddi kararının onaylanmasını beklerken Büyükşehir'in bir takım taleplerle daha önceki dönem kabul edilen Altınova'nın 5in ölçekli nazım imar planını revize ettiğini hatırlattı.
"PLAN 4 AYDIR BÜYÜKŞEHİR'DE ONAYLANMAYI BEKLİYOR"
Her zaman diyalog kapıları açık olarak siyaset yapmayı tercih ettiğinin altını çizen Başkan Tütüncü, "Asla çekişme ve kavga ile değil, bir ortak nokta bularak problemlerin çözülebileceğine inanıyorum. Bölgenin planlanma çalışmasında da aynısını yaptık. Revize edilen 5 binlik imar plan üzerinde teknik bir çalışma gerçekleştirdik. Büyükşehir idarecileri ile müzakere süreci başlattık ve plan üzeride bir uzlaşma sağladık. Büyükşehir Meclisi'nde, revize edilen 5 bin ölçekli nazım imar planının onaylanmasından sonra üst ölçekli plana uygun bir şekilde binlik planın revizyonunu yaptık. Askı sürecinden sonra yapılan itirazları da meclisimizde karara bağladık. İtirazların reddi kararını, onaylaması için Büyükşehir'e gönderdik" dedi. Başkan Tütüncü, 4 ay geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin, itirazların reddi kararını onaylamadığı için Altınova'nın 18 imar uygulamasını yapamadıklarını vurguladı.
"BÖLGENİN KADASTRO YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"
Başkan Tütüncü, Altınova'da 18 uygulamasını yapamamalarının önündeki bir engelin de Kadastro Kanunu'nun 22a maddesi uyarınca bölgede yapılan kadastro yenileme çalışmalarının olduğunu bildirdi. Başkan Tütüncü, kadastro çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayan 15 günlük askı sürecinin bitmesi ve Büyükşehir Meclisi'nde itirazların reddi kararının kesinleşmesi ile birlikte imar uygulamasını yapabilir hale geleceklerini ifade etti. Başkan Tütüncü, Altınova'nın imar sorununun çözülmesi halinde ruhsatlandırma, iskan işlemleri, emlak, çevre ve temizlik vergileri ile belediyenin ciddi bir kaynak elde edeceğini söyledi.
ANTALYA KAZANACAK
ALTİNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen de Başkan Hakan Tütüncü'nün Altınova'nın imar sorununu çözeceğine inandığını belirterek, "14 yıldır Altınova'da ticaret yapıyorum. İmar sorunu çözülürse kazanan Antalya olacaktır. Her yapılan yapı 10 tane, 15 tane işçi alacaktır. İnşaat sektörüne bir canlılık gelecektir. Birçok firma yatırım yapabilmek için imar uygulamasının yapılmasını bekliyor" dedi.