(özel Haber) Kaymakam Kızından Örnek Davranış

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'de başarılı olan öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri ödüllendirildi.

Sungurlu Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan ödül töreninde Kaymakam Hulusi Şahin'in kızı Şebnem Şahin örnek bir davranış sergiledi.
2010 yılı 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Şebnem Şahin, Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.
İstanbul'da eğitim gördüğü için kızının ödülünü Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya'nın elinden alan Kaymakam Hulusi Şahin, "Şebnem buraya gelmeden önce bana 'Baba bana verecekleri altını Aşağı Fındıklı Köyü İlköğretim Okulu'na bağışla' dedi. Ben de kızımın isteğini yerine getiriyor, ödülü Aşağı Fındıklı İlköğretim Okulu'na bağışlıyorum" dedi.
Şu an İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi'nde eğitim gören Şebnem'in bu davranışı salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, SBS ve LYS'de Sungurlu'nun başarılı olduğunu belirterek, bunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm ilde uygulanan "SBS'de bir adım" projesinin etkili olduğunu bildirdi.
Dursun, "2009 SBS sınav sonuçlarına göre 2010 SBS sınav sonucunda 8. sınıflarda 38 puan artırarak büyük bir başarıya imza attık. 6. sınıflarda 2 öğrencimiz, 8 sınıflarda da 2 öğrencimiz SBS'de soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu" diye konuştu.
Dursun'un konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende SBS ve LYS'de dereceye giren öğrenciler, Toplam Kalite Yönetimi (TKY) çalışmalarından dolayı kurumlar ve çeşitli branşlarda düzenlenen etkinliklerde başarılı olan okul idarecileri ile öğretmenler ödüllendirildi.