Trabzon'da 50 kadına çocuk bakımı kursu

Trabzon'da 50 kadın 'İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması' projesi ile iş sahibi olacak. 4 aylık eğitime ta

Trabzon'da 50 kadın 'İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması' projesi ile iş sahibi olacak. 4 aylık eğitime tabi tutulacak olan kursiyerler, çocuk bakımı, çocuktaki gelişimin takibi, çocuk hastalıkları, çocukla doğru iletişim kurulması ve çocuğun kişisel yeteneklerinin keşfedilmesi konularında eğitilecek.

Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanılarak uygulamaya konulan 'İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması' projesinin tanıtım toplantısı, Zorlu Grand Otel'de yapıldı. Toplantıya Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Genç, Karadeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, öğretmenler ile 20-40 yaş arası 50 bayan kursiyer katıldı.

Bilinçli çocuk bakımı yanında kadınların iş edinmelerini sağlayan proje kapsamında eğitim alacak kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika verilecek. Toplam 137 bin Avro olan projenin 130 bin euroluk kısmını AB, geriye kalan kısmını ise Trabzon Belediyesi karşılayacak. 12 ay sürecek proje kapsamında 4 ay devam edecek olan kursta 50 kursiyere, çocuk bakımı, çocuktaki gelişimin takibi, çocuk hastalıkları, çocukla doğru iletişim kurulması ve çocuğun kişisel yeteneklerinin keşfedilmesi konularında bilgiler verilecek. Ayrıca 4 aylık kurs süresince her kursiyere aylık 300 liralık ödeme yapılacak.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, burada yaptığı konuşmada, proje ile kentteki işsizlik sorununa bir nebzede olsa çözüm üreteceğini belirtti. AB projeleri dışında Trabzon meslek sahibi olmayan vatandaşların meslek sahibi olmaları için hasır bilezik, kazaziye, aşçılık, fotoğrafçılık, kasiyerlik, reyon görevlisi, kaynak, hat ve tezhip, fotokopi makineleri bakım ve onarım kursları açtıklarını anlatan Aydın, "Bu kurslarda 224 kişi meslek sahibi yapıldı. Önümüzdeki günlerde projesi hazırlanıp uygulamaya konacak yeni projelerle birlikte 250 kişiyi daha meslek sahibi yapacağız." diye konuştu.

Aydın, Trabzon Belediyesi ile Trabzon Valiliği'nin ortaklaşa olarak yürüttüğü mikro kredi projesiyle de 382 bayana 269 bin 900 liralık ödeme yapıldığını bilgisini verdi.