Milli atlet Nevin Yanıt Güney Afrika'da kampa girecek

Atletizm 100 metre engellide Avrupa şampiyonu olan Milli atlet Nevin Yanıt, Güney Afrika'da kampa gireceğini açıkladı.

Milli Atlet Yanıt, antrenörü

Atletizm 100 metre engellide Avrupa şampiyonu olan Milli atlet Nevin Yanıt, Güney Afrika'da kampa gireceğini açıkladı.

Milli Atlet Yanıt, antrenörü Cüneyt Yüksel ve Mersin Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Yanıt, ağustos ayında Güney Kore'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını bu nedenle çalışmaların daha verimli geçmesi için 3 ay Güney Afrika'da kampa gireceğini kaydetti.

Elde ettiği başarılarla yetinmediğini anlatan Yanıt şöyle devam etti: ''Bundan sonraki süreçteki sorumluluğum daha büyük. Çok önemli bir başarıya imza attım ve bunun devamını getirmeliyim. Başarılarımın devamını getireceğime söz veriyorum.''

Antrenör Cüneyt Yüksel ise Yanıt'ın gelecek vadeden bir sporcu olduğunu vurgulayarak şampiyonadan başarılı sonuçla yurda dönmek istediklerini söyledi.

Spor hayatı için kamp dönemlerinin önemine işaret eden Vali Güzeloğlu ise şampiyona öncesi Yanıt'a başarılar diledi.

Yanıt'ın atletizmde Mersin'in adını Türkiye'ye ve tüm Avrupa'ya duyurduğunu ifade eden Güzeloğlu şunları kaydetti: "Başarıda her zaman süreklilik önemlidir. O nedenle milli sporcumuzun da başarılarının artarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Bu konuda da elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız.''

Öte yandan, Nevin Yanıt'ın 25 Kasım Perşembe günü kamp için Güney Amerika'ya gideceği öğrenildi.