Göçük altından çıkarılamayan iki madencinin aileleri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Türkiye Taş Kömürü İşletmesi'nin Zonguldak Karadon'daki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden Dursun Kartal ve Hüseyin Ars

Türkiye Taş Kömürü İşletmesi'nin Zonguldak Karadon'daki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden Dursun Kartal ve Hüseyin Arslan'ın aileleri, CHP Genel Merkezine geldi.

Kartal'ın oğlu Turgut Kartal ile Hüseyin Arslan'ın eşi Fatma Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve İzzet Çetin de katıldı. Madenci ailelerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, parti olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını ifade etti.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Turgut Kartal'ın mağduriyetinin devam ettiği belirtilerek, göçük altındaki iki madencinin cenazesinin alınamadığını söylediği ifade edildi. Kartal, babalarının cenazesine ulaşamamanın acısını yaşadıklarını, yetkililerin ise kendilerine karşı duyarsız davrandığını iddia etti. Göçükte hayatını kaybeden madenci Hüseyin Arslan'ın eşi Fatma Arslan'ın da sorumluların gerekli duyarlılığı göstermemesinden yakındığı belirtildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun ise sorunları yakından bildiği, gerekli destek, yardım ve katkı için yapılması gereken her şeyi yapacaklarını, ilgili her mercide ve platformda madenci ailelerinin sorunlarına sahip çıkacaklarını söylediği aktarıldı.