Giresunspor kulüp Başkanı Osman Çırak'dan tepki

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'un kulüp başkanı Osman Çırak, Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıkları yönündeki haberleri yalanladı.

Ç

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'un kulüp başkanı Osman Çırak, Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıkları yönündeki haberleri yalanladı.

Çırak, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, dün kendi sahalarında oynadıkları ve 2-1 mağlup oldukları Karşıyaka maçında yaşanan taraftar olaylarına tepki gösterdi. Kirli eller olarak nitelendirdiği kişiler tarafından taraftarların yönlendirilerek, karşılaşma boyunca yönetimin istifa etmesini isteyen tezahüratlarda bulunduklarını aktaran Çırak, "Dün Türk futbol tarihinde yaşanmamış bir olaya şahit olduk.'' diyerek şöyle konuştu;

''Giresunspor taraftarları kirli eller tarafından yönlendirilerek, yönetim kurulunu istifaya çağırılmaları yönünde tezahüratlar edildi. Karşılaşmada 1-0 öne geçtiğimiz anda bile taraftarlar istifa etmemizi istedi. Galipken bile bu yönde tezahüratlarda bulundular. Bu durum bile taraftarın nasıl yönlendirildiğinin göstermektedir."

Giresunsporlu futbolcular ve yöneticilere yönelik, kirli eller olarak nitelendirdiği kişilerce taciz, yıldırma ve küstürme politikalarının gerçekleştirildiğini savunan Çırak, "Futbolcularımız baskı altına alınmak isteniyor. Taciz ediliyorlar. Karşılaşmalardan önce aranıp, tacize mazur kalıyolar. İki yöneticimiz de darp edildi. Giresunspor üzerinde kirli eller var. Giresunspor'a faydalıymış gibi görünen bu kişiler, kişisel menfaatler için Giresunspor'a büyük zararlar veriyorlar." diye konuştu.

Basında çıkan Olağanüstü Genel Kurul yapılması yönünde karar aldıkları şeklindeki haberleri yalanlayan Çırak, kendisinin böyle bir açıklamasının olmadığını, yönetim kurulunun görevine devam ettiğini dile getirdi.

Kendisinin Giresunspor sevdalısı olduğunu, Giresunspor menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini ifade eden Çırak, şöyle konuştu:

"Kimseye de pabuç bırakmam. Ben eğer Giresunspor'a zarar vereceğim noktasına gelindiğini hissetiğim an Giresunspor'un önünü açarım. Ben Giresunsporluyum. Giresunluyum. Giresunspor aşığıyım. Giresunspor'un menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorum."

Çırak, Giresunspor'un başarısızlığında birinci etkenin futbolcular olduğunu, bununla ilgili gereken tedbirlerin de alındığını belirtti.