Bitlis'teki Sokak Hayvanlarının Da Artık Bir Evleri Var

Bitlis Belediyesi tarafından yaptırılan hayvan barınakları sayesinde sokak köpekleri evsiz kalmaktan kurtuldular.

Bitlis'teki Sokak Hayvanlarının Da Artık Bir Evleri Var
Bitlis'te kurulan Bir Damla Yaşam Derneği üyeleri tarafından kendi imkanları ile bakılan 65'e yakın sokak hayvanları belediyenin yapmış olduğu barınaklar sayesinde zor durumdan kurtuldular. Barınaklarda incelemelerde bulunan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, öncelikli işlerinin arasında olmamasına rağmen sokak hayvanları için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren sokak hayvanları ile ilgili projelerinin olduğunu anlatan Başkan Alaydın "Barınak yapmak öncelikli işlerimizin arasında değildi. Fakat Bir Damla Yaşam Derneği sekreteri Damla Şahin hocamızın ısrarı ile imkansızlıklar içerisinde burayı yaptık. Bu barınakta yaklaşık 65 tane sokak hayvanı barınıyor. Bir çok kentte bu tür barınaklar var Bitlis'te de böyle bir barınağın yapılması bizim için ve sokak hayvanları içinde çok iyi oldu. Buradaki hayvanların bir çoğu kısırlaştırıldı. Sağlıklı ve özenle bakılıyor" dedi.

- "BİTLİS'TE MİNİ BİR HAYVANAT BAHÇESİ KURACAĞIZ"
Başkan Alaydın, önümüzdeki günlerde Bitlis'te mini bir hayvanat bahçesi kurmayı planladıklarını da sözlerine eklerken "Biz burayı sadece sokak hayvanları ile ilgili bir barınak değil de diğer hayvanlarında barınabileceği bir hayvanat bahçesi haline dönüştürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Bir Damla Yaşam Derneği Sekreteri Damla Şahin ise, belediyenin bu çalışmasından çok memnun olduklarını ifade etti. Şahin "Bitlis Belediyesi'nin bakım evi bölgeye örnek olacak standartlara sahip. Sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasını önlemek amacıyla her türlü girişimler yapılıyor. Özellikle bu bölgede hayvan haklarının ihlali çok fazla yaşanırken Bitlis Belediyesi'nin yapmış olduğu bu çalışma gerçekten takdire şayandır" şeklinde konuştu.