Adana Büyükşehir Belediyesi masa tenisi takımı Avrupa şampiyonu oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi Masa Tenisi İhtisas Kulübü'nden sporcuları Bora Vang ve Şirin He çifti, Avrupa Karmalar Masa Tenisi Şampiyonu oldu.

Tür

Adana Büyükşehir Belediyesi Masa Tenisi İhtisas Kulübü'nden sporcuları Bora Vang ve Şirin He çifti, Avrupa Karmalar Masa Tenisi Şampiyonu oldu.

Türk vatandaşlığına geçen ve Milli Takımda oynayan sporcular şampiyonalarda ay yıldızlı bayrağı dalgalandırma hedefini de gerçekleştirdi. Sırbistan'ın Subotica kentinde düzenlenen Avrupa Karmalar Masa Tenisi Şampiyonası'nda tüm rakiplerini eleyen Türk sporcuların final maçında karşılaşması Türk masa tenisi tarihine geçti. Avrupa Karmalar Masa Tenisi Şampiyonası'ndaki final maçı, milli sporcu Melek Hu ve Sırp Marko Jevtoviç çifti ile Bora Vang ve Şirin He ikilisi arasında oynandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Masa Tenisi İhtisas Kulübü'nden sporcularında Bora Vang ve Şirin He çifti, maçı 4-3 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

KEBAP YEYİP ŞALGAM İÇEREK HAZIRLANDILAR

Kebap yeyip şalgam içerek maçlara hazırlanan Adana Büyükşehir Belediyesi İhtisas Kulübü Masa Tenisi Takımı sporcularından Türk vatandaşı olduktan sonra Şirin ismini alan Şirin He, 16 yaşında Türkiye'ye gelmiş.

Çin'de ailesinin tek çocuğu olan He'den sonra yine Türk vatandaşı olup Bora ismini alan Wang da Adana'ya getirilmiş. Daha sonra ikisi de Türk vatandaşı olmuş. Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Çinli sporcular, her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Çinli sporcular Türk adet ve göreneklerine de çabuk adapte oldu. Özellikle Adana kebabına ilgi gösteren sporcular, şalgamı da içmeyi ihmal etmiyor. Çinli sporcuların aileleri de Adana'ya konuk edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Adil Yiğenler, takımın son yıllarda büyük bir başarı grafiği çizdiğini söyledi. Yiğenler, "Gençlerimizin hedefi Türk bayrağını dalgalandırmaktı, başardılar ve altın madalya ile dönüyorlar. Bu başarıda valimizin, belediye başkanımızın ve spor il müdürümüzün emekleri ve gayretleri var. Adanalıları masa tenisine desteğe bekliyoruz." dedi.

Türk vatandaşlığına geçen Çinli sporcu Şirin He ise daha önce Türk bayrağını şampiyonalarda dalgalandırma sözü verdiklerini bu hedefi gerçekleştirdiklerini söyledi. He, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Türk vatandaşı oldum ve bu sayede Türk milli takımında oynayabiliyorum. Başarımızı tüm Adanalılar'a armağan ediyorum. Hedefimiz Adana'nın ve Türkiye'nin ismini masa tenisinde daha çok duyurmak." ifadesini kullandı.