Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahibi 3 bin Gürcü aileye kurban eti ulaştırdı

Kimse Yok Mu Derneği Trabzon Şubesi, Gürcistan'da fakir ve muhtaç 3 bin aileye kurban eti dağıtımında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği, Gürcistan'

Kimse Yok Mu Derneği Trabzon Şubesi, Gürcistan'da fakir ve muhtaç 3 bin aileye kurban eti dağıtımında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği, Gürcistan'da faaliyet gösteren Çağlar Eğitim Kurumları, GİEV, SOCO, Tiflis Valiliği ve Kutaisi Belediyesi'nin organizasyonu ile anlamlı bir programa daha imza attı.

Kurban Bayramı'nı Gürcistan'da geçiren Trabzon ve Ünyeli işadamları, kurbanlarını başkent Tiflis'te Özel Işık Türk Koleji'nde hijyenik ortamda keserek, 3 bin aileye kurban eti dağıttı. Tiflis Vali Yardımcısı Davit Gordeladze'nin de hazır bulunduğu et dağıtımı sırasında Gürcü ailelerinden bazılarının gözyaşlarına hakim olamayarak dua etmeleri organizasyonda yer alan işadamlarını duygulandırdı.

Fakirlerin tespiti ve etlerin dağıtılması konusunda, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin eşi Sandra E. Roloefs'in başkanlığını yaptığı "SOCO" yardım vakfı da destek verdi. Komşu ülke Gürcistan'daki yoksul vatandaşlara yardım etmek amacıyla Tiflis'e geldiklerini ve birçok güzelliği bir arada yaşadıklarını ifade eden Ünyeli işadamı Dursun Ütü, bu yıl Kurban Bayramı'nın kendileri için farklı bir anlam taşıdığını söyledi.

Bayramların anlamının Türkiye'de herkesçe bilindiğini kaydeden Ütü, "Yurt dışında ise dilini anlamadığımız insanların sarılmaları, minnetle teşekkür ve dua etmeleri, görülmeye ve yaşanmaya değer bir duygu. Bazı yaşlıların ağladığını görünce, küçük bir yardımla insanların mutlu olmalarını, gönlüne girmenin ne kadar kolay olduğuna bir kez daha şahit olduk.'' dedi.

Gürcistan'da kurban dağıtımının ardından Devlet Başkanı Miail Sakaaşvili'nin annesi aynı zamanda Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Giuli Alasania başta olmak üzere bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Gürcü heyetleri, Türkiye'den gelen dostluk eli karşısında teşekkürlerini iletip, bu tür faaliyetlerin kalıcı olmasını diledi.

Kimse Yok Mu Derneği Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ustaömer ile şube müdürü Ali Eroğlu, Ünye, Trabzon merkez, Araklı, Sürmene ve Oflu işadamlarına bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür etti.