Beyoğlu'nda 4 katlı tarihi bina kül oldu

Beyoğlu'nda 4 katlı tarihi binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binanın 4 katını da sardı. Bitişikteki binanın çatısına da sıçrayan yangın

Beyoğlu'nda 4 katlı tarihi binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binanın 4 katını da sardı. Bitişikteki binanın çatısına da sıçrayan yangın, itfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi, Ataman Sokak 24 numaradaki 4 katlı boş tarihi binada saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler binanın tamamını sardı. Yangın nedeniyle büyük panik yaşayan bitişikteki binada oturanlar, kendilerini dışarı attı.

Polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Beyoğlu itfaiyesinin müdahalesi yetersiz kalınca yangın adresine Fatih itfaiyesinden de ekip gönderildi. İtfaiye, bitişikteki 5 katlı binanın çatısına da sıçrayan yangını kontrol altına almakta güçlük çekti.

İtfaiyenin geç geldiğini iddia eden mahalle sakinleri tepki gösterdi. Vatandaşlar, aynı binada daha önce de yangın çıktığını söyleyerek yetkililerden önlem almasını istedi.

Yangın, itfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, madde bağımlısı şahısların çıkarttığı ileri sürülen yangınla ilgili inceleme başlattı.

Yangında 4 katlı tarihi bina tamamen yanarak kül oldu.