AB, Moldova'ya mali yardım miktarını 100 milyon euroya çıkaracak

Avrupa Birliği'nin (AB) Moldova Delegasyonu Başkanı Dirk Schuebel, AB'nin 2010 yılında Moldova'ya ayırdığı 70 milyon euroluk yıllık mali yardım miktar

Avrupa Birliği'nin (AB) Moldova Delegasyonu Başkanı Dirk Schuebel, AB'nin 2010 yılında Moldova'ya ayırdığı 70 milyon euroluk yıllık mali yardım miktarını 2013 yılında 100 milyon euroya çıkaracağını açıkladı.

Schuebel, AB'nin daha önce Moldova'ya yapılan karşılıklı yardımı anlamlı ölçüde artırdığını ve finansman miktarının yıldan yıla büyütmeye devam ettiğini vurguladı.

Schuebel; ikili, bölgesel ve sınır ötesi yardımların, Moldova'yı desteklemek için ve Avrupa Birliği ile ve komşularıyla bağlarını güçlendirmek amaçlı olduğunu belirtti.

Schuebel, AB'nin Moldova vatandaşlarına doğrudan yarar sağlayan sağlık güvenliği, su temini, kırsal kalkınma gibi temel hizmetler için yardımların artırıldığını belirtti. Schuebel, "Bu alanlarda AB, ülkenin devlet bütçesinden destek ile birlikte Moldova'ya önemli ölçüde yardım sağlamaktadır." dedi.

Schuebel, aynı zamanda Moldova ve AB'nin derinlemesine ve kapsamlı bir serbest ticaret rejimini oluşturmak için kendi ekonomik sistemlerini aktaracaklarını; bu perspektifin Moldova işletmeleri için AB muhatapları ile karşılıklı ticareti geliştirmek adına inanılmaz faydaları getirdiğini belirtti.

Schuebel, Moldova mevzuatının AB'nin norm ve standartlarına yakınlaştırılması için çok önemli reformlar yapmasının da altını çizdi.