Samsun Basketbol: 73 - Panküp Kayseri Şeker: 79

Salon: Yaşar Doğu Spor Salonu

Hakemler: Ozan Çakar, Yücel Çilingir, Murat Kuşçu

Samsun Basketbol (73): Deniz Boz 7 (8 asist), Gülşah Akaya 20 (4 r

Salon: Yaşar Doğu Spor Salonu

Hakemler: Ozan Çakar, Yücel Çilingir, Murat Kuşçu

Samsun Basketbol (73): Deniz Boz 7 (8 asist), Gülşah Akaya 20 (4 ribaund – 2 asist), Ebru Ünal 6 (2 ribaund), Ebru Torun (1 ribaund), Nazlı Güler (1 ribaund), Jessica Adair 14 (20 ribaund), Tatum Brown 10 (2 ribaund), Alexis Rack 2 (5 ribaund – 2 asist), Alexis Gray 3 (4 ribaund – 2 asist), Makbule Amachree 11 (5 ribaund – 1 asist)

Panküp Kayseri Şeker (79): Pınar Demirok (4 ribaund), İlsu Darıcıoğlu 3 (1 asist), Gizem Yavuz 7 (4 ribaund – 3 asist), Bahar Öztürk 12 (3 ribaund – 2 asist), Latoya Pringle 21 (9 ribaund – 1 asist), Esra Ural (2 ribaund), Aynur Metin 2 (1 ribaund), Sherome Sanford 11 (10 ribaund – 1 asist), Vickie Johnson 23 (2 ribaund)

1. Periyot: 18-16

2. Periyot: 18-19

3. Periyot: 14-20

4. Periyot: 20-15

Uzatma: 3-9

TKBL'nin 5. haftasında Samsun Basketbol'a konuk olan Panküp Kayseri Şeker, normal süresi 70-70 biten karşılaşmayı 73-79'luk skorla kazandı.

Ligde oynadığı 4 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılan Samsun Basketbol, 3 galibiyet - 1 mağlubiyeti bulunan Panküp Kayseri Şeker'i Yaşar Doğu Spor Salonu'nda konuk etti. Normal süresi 70-70'lik eşitlikle sona eren karşılaşmadan Kayseri temsilcisi, uzatma periyodu sonunda 73-79'luk skorla galip ayrılan taraf olurken Samsun Basketbol, 5. haftada da galibiyetle tanışamadı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Samsun Basketbol, Jessica Adair – Deniz Boz - Gülşah Akkaya üçlüsünün basketleriyle ilk 3 dakikalık bölümü 8-4'lük skorla önde geçti. Latoya Pringle'ın boyalı alandan bulduğu sayılar ve Vickie Johnson'ın orta mesafeli atışlarıyla cevap veren Panküp Kayseri Şeker, 6. dakikada oyundaki dengeyi sağladı (12-12). Karşılıklı sayılarla geçen çeyreğin son bölümünde ev sahibi ekip, Jessica Adair ile etkili olurken, Kayseri temsilcisi de Vickie Johnson ile skor üretmeye devam etti. Gülşah Akkaya'nın üçlüğü ile skordaki üstünlüğü ele geçiren Samsun Basketbol, son saniyede Latoya Pringle'ın atışına engel olamasa da ilk çeyreği 18-16'lık üstünlükle kapamasını bildi.

İkinci çeyreğe Ebru Ünal'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle başlayan Samsun temsilcisine Vickie Johnson'un içeriden ve dışarıdan kaydettiği sayılarla cevap veren Panküp Kayseri Şeker, 13. dakikada skoru 23-21'e getirdi. Özellikle orta mesafeli atışlarla skor üreten ev sahibi ekip, Jessica Adair ve Ebru Ünal'ın basketleriyle skordaki üstünlüğü devam ettirse de Kayseri temsilcisi, Latoya Pringle – Vickie Johnson ikilisinin etkili oyunuyla aradaki farkın açılmasına izin vermedi. Mücadelenin 17. dakikası 30-29'luk Samsun temsilcisinin üstünlüğü ile geçilirken devrenin son bölümü de karşılıklı sayılarla devam etti ve Samsun Basketbol, soyunma odasına 36-35 önde gitti.

İkinci yarıya Sherome Sanford ve İlsu Darıcıoğlu'nun isabetleriyle başlayan Panküp Kayseri Şeker, çeyreğin hemen başında 36-39'luk skorla öne geçti. Gülşah Akkaya ve Tatum Brown'un turnikeleriyle cevap veren ev sahibi ekip, 23. dakikada durumu 40-41'e getirirken, Kayseri temsilcisi dışarıdan bulduğu sayılarla skordaki üstünlüğünü sürdürdü. Vickie Johnson'un art arda bulduğu sayılarla farkı açmak isteyen konuk takım, Makbule Amachree'yi durduramayınca Samsun Basketbol, 27. dakikada 47-46 öne geçti. Bahar Öztürk'ün serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılar ve Gizem Yavuz'un orta mesafeli atışlarıyla tekrar öne geçen Panküp Kayseri Şeker, son çeyreğe 50-55'lik avantajla girdi.

Bahar Öztürk ve Sherome Sanford ile final periyoduna iyi başlayan Kayseri temsilcisi, 32. dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkardı (50-59). Bu çeyrekteki ilk sayılarını Gülşah Akkaya ile bulan Samsun Basketbol, Tatum Brown'un da skora katkısıyla 9-2'lik bir seri yakalayarak durumu 59-61'e getirdi ve oyuna tekrar ortak oldu.

Mola sonrası Bahar Öztürk'ün sayılarıyla rahat bir nefes olan Panküp Kayseri Şeker, Latoya Pringle'ın tekrar devreye girmesiyle karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala skoru 62-69'a taşıdı. Gülşah Akkaya'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketler ve Makbule Amachree'nin boyalı alan sayılarıyla maçı bırakmayan ev sahibi ekip, 8-1'lik seriyle durumu eşitledi ve 70-70'lik skorla maçta uzatma periyoduna gidildi.

Uzatma bölümünde sayı bulmakta zorlanan Samsun Basketbol, Alexis Gray ve Deniz Boz ile hücumlardan boş dönerken, periyodun ilk sayılarını Panküp Kayseri Şeker'den Vickie Johnson kaydetti. Makbule Amachree ile karşılık vermek isteyen Samsun temsilcisi, Latoya Pringle'ın turnikesine engel olamayınca skor 72-76'ya geldi.

Uzatma periyodunun son bölümünde savunma sertliğini arttırarak aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Panküp Kayseri Şeker, karşılaşmadan 73-79'luk skorla galip ayrılan taraf oldu.