Hayırsever iş adamları kurban etlerini Gürcü vatandaşlarla paylaştı

Türk iş adamları, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak için Gürcistan'ın Kutaysi şehrine gitti. İşadamları kurban etlerini, ihtiyaç sahi

Türk iş adamları, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak için Gürcistan'ın Kutaysi şehrine gitti. İşadamları kurban etlerini, ihtiyaç sahibi Gürcülerle paylaştı. Sürmene ve Of ilçesinden işadamları Kurban Bayramı'NI Gürcistan'da geçirdi. Kurbanlarını, Kutayisi kentindeki Niko Nikoladze Türk Koleji'nde hijyenik ortamda kesen işadamları, 300 aileye kurban eti dağıttı. Kutaysi Belediye Başkan Yardımcısı Davit Gordeledze'nin de katıldığı et dağıtımı sırasında Gürcü ailelerinden bazılarının göz yaşlarıyla ''Yüz yıl yaşayın'' diye dua etmeleri, organizasyonda yer alan işadamlarını duygulandırdı.

Komşu ülke Gürcistan'daki yoksul vatandaşlara yardım etmek amacıyla Kutaysi'ye geldiklerini ve birçok güzelliği bir arada yaşadıklarını ifade eden işadamı Hızır Tuncay Sakal, bu yılki Kurban Bayramı'nın kendileri için farklı bir anlamı olduğunu söyledi. Sakal, "Bayramların anlamı Türkiye'de herkesçe bilinmekte. Yurt dışında ise dilini anlamadığımız insanların sarılmaları, minnetle teşekkür ve dua etmeleri, yaşanmaya değer. Bazı yaşlıların ağladığını görünce, küçük bir yardımla insanların gönlüne girmenin ne kadar kolay olduğuna bir kez daha şahit olduk.'' dedi.

Kutaysi Türk Koleji Müdürü Mustafa Çabuk da geçen yılki Kurban Bayramı'nda Türk işadamlarının 250, bir önceki yıl da 200'e yakın aileye et dağıttıklarını hatırlattı.

Kutaysi Belediye Başkan Yardımcısı Davit Gordeladze ise kurbanlarını gönderen yardımsever Türk halkına teşekkürlerini iletti.