Dünyanın İlk Kilisesi Ve Camisi Bayramda İlgi Gördü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan tarihi cami, kilise, asırlık kızlar sarayı, şemdin kale, yer altı şehri ve mağaralar bayramın 3.günü yerli turistlerin akınına uğradı.

Viranşehir ilçe merkeze 20 kilometre mesafede bulunan dünyanın ilk kilisesi, camisi MS.II.yüzyılda Romalılar tarafından yapıldı. Bizanslılar, Araplar, Akkoyunlular tarafından da kullanılan çemdin kale ve yine Roma döneminden kalan yer altı şehri bayramda yerli turistlerin akınına uğradı tarihi mekanlar gezen turistler yok olmaya yüz tutan tarihi mekanların korunmaya alınması gerektiği ifade ettiler. Sabah saatlerinde Viranşehir Tarih Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (VİSAM) rehberliğinde tarihi
mekanlara çocuklarıyla gelen vatandaşlar hem tarihi mekanları ziyaret hemde güzel havayı fırsat bulup asırlık mekanların gölgesinde piknik yaptılar.
Viranşehir Tarih Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (VİSAM) başkanı Hasan İdikurt, "Bugün bayram tahtilini fırsat bulup önceden tertiplediğimiz tarihi mekanları ziyaret ettik. Gençlerimiz çocuklarımız tarihin önemini bilmeleri açısından, medeniyeti bilmeleri açısından böyle bir gezinin faydalı olacağını düşündük. Yüzlerce yıllık tarihe sahip olduğunu tahmin ettiğimiz bu mekanlar bakıma alınmalı. Eşine az rastlanır bir kültür sanat eseri olan ve yıkılmaya yüz tutmuş, hayvanlara barınak haline gelmiş
bu yerin acilen korumaya alınması lazım' 'dedi. Tarihi mekanları gezen vatandaşlar bayram tatili ve güneşli havanın gün boyu tadını çıkardı.