Ayvalı Deresi Kötü Koku Saçıyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Ertuğrulkent ve Özlüce mahallelerini bir birinden ayıran Ayvalı deresinin ıslah edilmemesi sebebiyle çevreye yayılan kötü kokular vatandaşları canından bezdiriyor.

Ayvalı Deresi Kötü Koku Saçıyor
Yaz aylarında yanından geçilemeye dere, yağan aşırı yağmurlara rağmen halen kötü kokular yaymaya devam ediyor. Bu koku rüzgarlı günlerde daha da artarak Altınşehir ve Özlüce mahallerine kadar zaman zaman yayılıyor. Kokunun batı arıtma tesislerinden geldiğini düşünen bazı vatandaşların yaptığı müracaatlar sonrasında, kukunun ıslah edilemeyen ve birçok fabrikanın atıklarını boşalttığı dereden kaynaklandığı tespit edildi.
Özlüce deresinin de Nilüfer deresi gibi örnek bir projeyle canlandırılmasını isteyen vatandaşlar, "Dereden koku geldiğini yanından geçerken bile anlayabiliyorsunuz. Derede çöpler birikmiş. Aşırı yağmurlara rağmen dere hale temizlenmedi. Çevreye koku yaymaya devam ediyor. Bazı günlerde evlerimizde bile oturmak nereyse imkansız hale geliyor. Lavabolardan gelen koku yüzünden camları açıyoruz, bu sefer de dışarıdan koku geliyor" diye dert yandı.
Yaz aylarında sivrisinek istilasına uğradıklarından şikayet eden vatandaşlar, kış gelmesine rağmen evlerinin lavabolarından gelen kokuyu duyması için Başkan Mustafa Bozbey'i evlerine davet etti. 5. katlara kadar gelen koku sebebiyle camları açmak zorundan kaldıklarını belirten vatandaşlar, "Bir gün evden ayrıldığımızda akşam eve girmeniz neredeyse imkansız. Burnumuzu kapatarak evin kapısını ve camlarını açıyoruz. Önceki yıllarda bu derelerden balık tutuluyordu. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Geçen yaz derenin alt kısımlarının temizlendiği, arıtma tesisleri civarında ise bazı vatandaşların balık tuttuğu görülürken, vatandaşlar, belediyenin Ayvalık deresini ıslah etme ve yeniden düzenleme konusunda hazırladığı projesinin bir an evvel hayata geçirilmesini istiyor.