Kurban Satışları Yeni Hayvan Pazarında Yapılacak

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışları Büyükşehir Belediyesinin Muttalıp bölgesi Sarıcakaya yolu üzerinde yaptırdığı ve tamamlanma aşamasına gelen yeni hayvan pazarında yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Eskişehir'e yeni bir hayvan pazarı kazandırıyor. Sarıcakaya yolu üzerinde yer alan ve yaklaşık 120 dönümlük alana yayılan yeni hayvan pazarındaki hayvan satış yerleri kurbanlık satışları için kiralanmaya başlandı.
Hayvan Pazarı'ndan yalnızca Kurban Bayramı nedeniyle yer kiralamak isteyen kişi ya da kurumlar pazar yerinde oluşturulan kiralama ofisine başvurarak yer kiralayabilecek. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda inşa edilen yeni hayvan pazarının hizmete girmesiyle il genelindeki market, vakıf, kurum ve kuruluşların kurban satışı yapmasına izin verilmeyecek.
Çiftlik sahipleri ise ancak İl Kurban Komisyonun özel izni ile satış ve kesim yapabilecek. Vatandaşların hayvan pazarına ulaşımda sıkıntı yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Kasım'dan itibaren Odunpazarı durağından hareketle her saat başı hayvan pazarına otobüs seferleri düzenlenecek.
Önünde Havyan Pazarı yazısı bulunan otobüsler Odunpazarı'ndan hareketle Yunusemre Caddesi, Hasan Polatkan Caddesi, Cengiz Sokak, Gazi Yakup Satar Caddesi (eski Muttalıp Caddesi) ve Muttalıp yolunu takiben hayvan pazarına ulaşacak.
Büyükşehir Belediyesi söz konusu otobüs seferlerini ilerleyen günlerde daha da sıklaştıracak.