Kemal Kılıçdaroğlu İle Güzin Dino Arasında 'Nazım' Sohbeti

Paris'teki Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle ressam Abidin Dino'nun eşi Güzin Dino'yu Paris'teki evinde ziyaret etti

Paris'teki Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle ressam Abidin Dino'nun eşi Güzin Dino'yu Paris'teki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Güzin Dino ile başta yıllar evvel vefat eden eşi ressam Abidin Dino'nun çalışmaları olmak üzere Nazım Hikmet üzerine sohbet etti.
Güzin Dino, Türkiye'de ve Fransa'da yapılan Abidin Dino sergilerinden ve aldığı davetlerden bahsetti, yeni açılması planlanan ve Abidin Dino'nun tablolarından oluşan bir koleksiyonun gelecek günlerde düzünlenecek bir sergide satışının da yapılacağı yönünde bilgiler verdi.
CHP Genel Bakanı Kılıçdaroğlu'nun Paris'teki Türklerle görüşüp görüşmediği yönündeki sorusuna Dino, "Görüşüyorum ama komşularım olarak Türk yok" diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun, "Biz içeri girerken sizin yanınızdan ayrılan bir bayan vardı. Çok güzel Türkçe konuşuyordu" demesi üzerine de Güzin Dino, "O Fransız bir bayan. Abidin'in çalışmalarını çok beğenen birisiydi, benden Türkçe dersleri aldı ve Türkçe'yi çok iyi öğrendi "dedi.
Güzin Dino, "Abidin Dino, resimleri bu evde yapıyordu. Üst katta yapardı, sonra biz burayı böldük, aslında manzarası çok güzeldir bu evin. Üst kattan Paris'in yarısından fazlasını görürsünüz. Zaten 9. kat olduğu için de manzarası ayrı bir güzel" dedi.
Kılıçdaroğlu, 100 yaşın üstünde olduğu söylenilen Güzin Dino'yla, fazla yorulmaması için mümkün mertebe kısa konuşmayı yeğledi.