Amasya'da Trafik Kazası: 2 Ölü, 1 Yaralı Amasya

Amasya'da bayram ziyaretinden dönen polis memuru ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil Yeşilırmak'a düştü.

Amasya'da bayram ziyaretinden dönen polis memuru ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil Yeşilırmak'a düştü. Kazada polis memuru yaralanırken, eşi ve 11 aylık oğlu yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan Eyüp Akbulut'un (24) kullandığı 05 ER 330 plakalı otomobil, bayram ziyareti dönüşünde Sarılar köyü yakınlarında direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu Yeşilırmak'a düştü.
Kazanın çevredekiler tarafından fark edilmesi üzerine olay yerine çağrılan güvenlik güçleri ile Amasya Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekibi, Eyüp Akbulut'u yaralı olarak kurtardı. Ekipler, suya gömülen araçta yaşamını yitiren polis memurunun eşi Hanım Akbulut (28) ve 11 aylık oğulları Yasin Akbulut'un cesetlerini de su üstüne çıkardı. 
Eyüp Akbulut, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, eşi ve oğlunun cesetleri de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.
Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet ve şube müdürleri de olay yerine gelerek, kaza hakkında bilgi aldılar, kurtarma çalışmalarını izlediler. 
Suya gömülen araç vinç yardımıyla sudan çıkarıldı. Kurtarma çalışması sırasında ayağı araca sıkışarak yaralanan Murat Sofu da hastanede tedavi altına alındı.
17.11.2010 19:35:17