Köprü Yardımlaşma Derneği sayesinde ilk kez kurban kesecekler

Adana'da eşinden ayrı üç çocuğuyla yaşayan Nurcan Silkeci, Köprü Yardımlaşma Derneği sayesinde ilk kez bir bayramda kurban kesecek.

Köprü Yardımlaşm

Adana'da eşinden ayrı üç çocuğuyla yaşayan Nurcan Silkeci, Köprü Yardımlaşma Derneği sayesinde ilk kez bir bayramda kurban kesecek.

Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, kurban satış yerinde aldığı kurbanlıkları ailelere tek tek dağıttı. Bazı aileleri kurbanlık pazarına götüren Yıldırım, onların beğendiği koyunları alarak yetimleri sevindirdi. Yetim çocuklar ilk kez kurban eti yiyecek olmanın mutluluğunu yaşarken, aileler göz yaşlarını tutamadı. Kurbanlıkların dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı.

Yüreğir ilçesinde oturan 3 çocuk annesi Nurcan Silkeci, eşinin psikolojik sorunları nedeniyle ikizleri Hazar ve Ensar Çevik ile kızı Ezgi Çevikle yaşıyor. İlk kez bir bayramda evlerine kurbanlık aldıklarını aktaran anne Silkeci, bugüne kadar çocuklarının hiç kurban eti yemediklerini belirterek, ilk kez bu sevinci yaşamalarına vesile olan Köprü Yardımlaşma Derneği'ne teşekkür etti. Kurban pazarından çocukları ile birlikte seçtikleri koyunu alan Silkeci, "Bugüne kadar hiç kurban eti yememiştik. Bu bayram soframızda ilk kez et olacak. Bu bayramda siz bizi sevindirdiniz Allah da sizleri sevindirsin." dedi.

İlköğretim 7. sınıfa giden Ezgi Çevik, çok mutlu olduğunu belirterek, "İlk kez kurban keseceğiz. Çok heyecanlıyım. Bize bu imkanı veren hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Annem çok hasta. Bize bakmakta zorlanıyor. İnşallah büyünce doktor olacağım ve annemin tedavisini yapacağım." diye konuştu.

İkizlerden Hazar Çevik ise çok kötü şartlarda yaşadıklarını anlatarak, "Ben de anneme ev yapabilmek için mühendis olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Hasta olduğu için çalışamayan Mustafa Danış, 3 çocuğuyla birlikte yaşam savaşı verdiğini belirterek, "Bayramı nasıl geçireceğimizi düşünürken hayırseverler imdadımıza yetişti. Allah onlardan razı olsun. Bayramda bizi güldürdüler Allah da onları güldürsün." diye konuştu.

Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım da ihtiyaç sahibi ailelerin özenle seçildiğini belirterek, "Fakir insanların sevinci bizim sevincimiz oldu. Kurbanlıkları dağıtırken çok duygulandık. Çocukların mutluluğu bize bayram sevinci yaşattı. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecek." şeklinde konuştu.