Kırgızistan'da bayram namazı göz yaşları içinde kılındı

Üst üste yaşanan kanlı olaylar ve siyasi istikrarsızlığın devam ettiği Kırgızistan'da, bayram namazı göz yaşları içinde kılındı. Bişkek'in eski meydan

Üst üste yaşanan kanlı olaylar ve siyasi istikrarsızlığın devam ettiği Kırgızistan'da, bayram namazı göz yaşları içinde kılındı. Bişkek'in eski meydanına toplanan on binlerce Müslüman, bayram namazını kıldı. Meydandaki namaza Cumhurbaşkanı Daire Başkanı Emilbek Kaptagayev, Kırgızistan Müftüsüsü Çubak Calilov ve milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Daire Başkanı Emilbek Kaptagayev yaptığı tebrik konuşmasında tüm Müslüman halkının bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva'nın da bu özel günü için Müslüman halkını tebrik ettiğini kaydeden Kaptagayev, ülkede bundan sonra siyasi istikrar ve barış olmasını temenni etti. Bakan Alımkulov 'gelecek gençlerin' diyerek gençleri imanlı olmaya davet etti. Alımkulov, devletin kalkınmasının halkın imanlı olmasını bağladığını belirtti.

Müftü Calilov ise bayram namazına ilişkin konuşmasından sonra halk namazı eda için saf tuttu. Namazdan sonra okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra avuçlar barış ve istikrar için havaya kalktı. 7'den 70'e on binlerce Müslüman avuçlarını açarak dua ederken göz yaşları da aktı. Müftü Calilov , Kırgızistan'ın kalkınması istikrarın sağlanması barış ve imanın artması için duada bulundu. Namazdan sonra bir biriyle bayramlaşan Kırgızistanlılar, din adamlarına sarılabilmek için sıraya geçti.

Bu arada Kırgızistan'da 18 yıldır faaliyet gösteren Sebet Eğitim Kurumları çalışanları ve eğitim gönüllüleri bir araya gelerek bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı Kurban Bayramı'nı yine gurbette geçirmenin ayrı bir mutluluğunu yaşadığını belirtti.