Kayseri'de Kurban Bayramı coşkusu bayram namazıyla başladı

Kayseri'de Kurban Bayramı coşkusu, sabah saatlerinde camileri dolduran vatandaşların bayram namazının ardından bayramlaşma merasimi ile sürdü. Bayram

Kayseri'de Kurban Bayramı coşkusu, sabah saatlerinde camileri dolduran vatandaşların bayram namazının ardından bayramlaşma merasimi ile sürdü. Bayram namazını Tarihi Hunat Camii'nde kılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da cami çıkışında vatandaşların bayramını kutladı. Bayram namazında kendi ülkelerine has kıyafetlerle camiye gelen Hindistanlı ve Pakistanlı öğrenciler de dikkat çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da namazını Hunat Camii'nde kıldı. Bakan Yıldız, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı. Gazetecilere açıklama yapan Yıldız, bütün Müslüman alemin Kurban Bayramı'nı kutladı. Yıldız, "Şu anda Kayseri'mizden hacca gitmiş olup bu görevini tamamlayacak olan tüm hemşerilerimizin haccının kabulünü niyaz ediyoruz. İnşallah kırgınlıkların giderildiği yoksulların ziyaret edildiği ve her türlü varlıklarımızla paylaştığımız bir kurban bayramı olmasını niyaz ediyoruz. Cenabı Allah kestiğimiz kurbanlarımızı kabul eder inşallah."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye olarak kurban hizmetlerinin eksiksiz olarak verilmesi adına belediye çalışanlarının hizmet verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu bayramlarda bizler sevgi doluyuz. Herkesle bayramlaşır ve neşeli günler geçiririz. Bir diğer yapmamız gereken ise maddi durumu iyi olan insanlarımızın kurban keserek yoksullara sahip çıkmasıdır. Biz bunu yaparken sadece et anlamında değil ihtiyaç sahibi insanlarımızın karşılanması noktasında da gerekli fedakarlığı yapmalıdır. Bu inancımızı ve bu düşüncelerimizi her zaman devam ettiririz inşallah."

Mustafa Germirli İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Hindistanlı Muhammed Zahid, ailesinden uzak bir bayram geçirdiğini belirterek, "Kurban Bayramı sevgi ve barışı söylüyor. Birbirimizle barışalım ve sevgi içinde yaşayalım." dedi.

Pakistanlı Muazzam ise ilk kez bayramı ailesinden uzak geçirdiğini belirterek, "Kurban bayramı barış, kardeşliği ve sevgiyi anlatıyor. Burada bayramı kutluyoruz." diye konuştu.